Narcís Sans Prats

Periodista, fotògraf i cineasta, va ser pioner de la televisió com a corresponsal de Televisió Espanyola a Girona, càrrec que va exercir des del 1965, abans fins i tot que existís una ocupació semblant a Barcelona.

Les imatges que va enviar a Madrid de les riuades de l'any 1962 hi van tenir molt a veure per l'impacte que van crear entre els dirigents d'una televisió acabada d'estrenar.

Com a corresponsal de TVE va poder entrevistar personatges de la talla de Salvador Dalí o Josep Pla. Va continuar treballant una anys per a Madrid i posteriorment ho va fer per a Miramar, la delegació de TVE a Barcelona. El cinema, la seva gran passió, li va continuar ocupant una bona part del temps.

Amb l'arribada de la democràcia, Narcís Sans va realitzar informatius, documentals, reportatges i entrevistes, sempre amb les comarques gironines com a marc de referència.

Al mateix temps va col·laborar amb la premsa escrita a Los Sitios i més endavant en el seu successor, Diari de Girona. Gran aficionat al cinema i a les filmacions, es mostrava molt orgullós dels treballs fets a començament dels anys setanta per a la promoció nacional i internacional d'aquestes terres. La seva botiga de fotografia, a la pujada Pont de Pedra, era la més coneguda de la ciutat.

Narcís Sans Prats
Època:
Fellines, 1920 - Girona, 1994
Activitat:
Periodista, fotògraf i cineasta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.