Joaquim Pla i Dalmau

Fill de Joaquim Pla Cargol i Caterina Dalmau, va estudiar a l'institut de segon ensenyament de Girona i es va llicenciar en dret a la UB l'any 1940. Va obtenir el títol de mestre l'any 1942 i va revalidar el de practicant el 1943.

De família dedicada al món editorial i llibreter, va dirigir la llibreria Dalmau Carles Pla de 1943 a 1949. A partir de llavors, va figurar com a titular de llibreria Pla Dalmau de Girona. El 1967 es va fer càrrec de la gerència de l'Editorial Dalmau Carles Pla SA, fins a la seva jubilació, el 1981. Va ser tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona de 1961 a 1967. Membre de la Cambra de Comerç de Girona (1975-1980) i president la societat El Baluard, dedicada a l'estudi de la història i els fets d'armes de Girona i les seves comarques. Dibuixant i il·lustrador de llibres i gravador de xilografies, també va practicar la composició musical. Col·leccionista d'ex-libris i soldats de plom.

Joaquim Pla i Dalmau
Època:
Girona, 1917 - 2005
Activitat:
Llibreter, editor, il·lustrador i col·leccionista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.