cultura

literatura

Qumran enfronta l'Opus i els maçons

El cassanenc David de Pedro s'autoedita a través d'Amazon la novel·la ‘La revelación de Qumrán'

El cassanenc David de Pedro (1972) ha publicat en edició electrònica i en paper la seva primera novel·la, La revelación de Qumrán, “una aventura carregada d'emocions, humor i acció, que s'inicia a Girona i que després transcorre arreu del món a la recerca d'una revelació mil·lenària”. Són 532 pàgines “fàcils de llegir, amb capítols curts i un 75% de diàlegs”, segons el seu autor, que en realitat es diu David Pérez, però que ha triat David de Pedro com a àlies per ser més fàcil de localitzar a Google.

La revelación de Qumrán narra, amb un bon equilibri entre història molt documentada i ficció pura i dura, una lluita de poder entre l'Opus Dei i els maçons –els quals hi apareixen com uns successors dels templers– que, com suggereix el títol del llibre, té en el seu epicentre els famosos manuscrits trobats el 1947 en unes coves properes al mar Mort, en els quals alguns han volgut veure una versió alternativa a l'oficial sobre els orígens del cristianisme. “Escric sempre pensant en el lector, perquè s'ho passi bé i, si pot ser, aprengui també alguna cosa”, diu l'autor, que des del gener ha venut uns 500 exemplars digitals a través d'Amazon, i ara comença a vendre les còpies en paper que publica a través de Createspace.com –el servei d'autoedició d'Amazon–, tant per internet com en algunes llibreries de Cassà de la Selva (Tàlia i Can Karlus) i Girona (Carlemany).

Ja està preparant una altra novel·la: “És com una spin-off d'aquesta, perquè vull crear un món virtual en què els personatges interactuïn entre diferents novel·les”. El 15 de març, presentarà La revelación de Qumrán a la sala Galà de Cassà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.