Necrològiques

Pere Daussà

Activista i director teatral

Ahir va morir Pere Daussà, activista i director teatral. Segons recorda l'estudiós Enric Ciurans, “va ser un apassionat del teatre que, tot i no aconseguir l'èxit, va treballar sempre honestament pel teatre”. Va col·laborar amb Ricard Salvat a través de l'Aula de Teatre Universitari de la UB, on va dirigir espectacles de Sagarra, com ara Els comediants, o de Manuel de Pedrolo (Homes i no). Daussà també va liderar la companyia de Teatre Gent, amb la qual va defensar un teatre de cambra de repertori.

Daussà va ser l'ajudant de la darrera direcció professional de Ricard Salvat (Un dia. Mirall trencat). La malaltia li va venir sobtadament quan era a punt de jubilar-se i volia recuperar la feina del teatre universitari amb sessions de cambra només pel plaer d'actuar.

Pere Daussà també va coordinar puntualment la programació infantil del Centre Dramàtic de la Generalitat (quan el dirigia Fermí Reixach), va formar part de la junta de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya entre el 1996 i el 2002 i va substituir Salvat a la presidència de l'Associació d'Investigació i Experimentació Teatral (AIET) quan aquest va morir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.