LLORET DE MAR (Selva)

Festa major de Santa Cristina

Santa Cristina, a la mar

Els actes tradicionals en honor a Santa Cristina, patrona de Lloret de Mar, marcaran avui, divendres, el començament del segon cap de setmana de la festa major, que ja va començar fa set dies. La jornada començarà amb la passada dels obrers de Santa Cristina, a 2/4 de 8 del matí, pels principals carrers de la vila, anunciant la sortida de la processó, mitja hora després, en la qual barques de pescadors, llanxes i embarcacions de tot tipus es faran a la mar per acompanyar fins a l'ermita de Santa Cristina la nau que transporta la imatge de la santa des de la platja. Després del cant de la salve, a la badia de Santa Cristina, tindrà lloc la regata de llaguts S'Amorra Amorra (expressió pescadora que significa que la barca arriba a la sorra) d'homes, que precedirà la missa solemne, amb acompanyament del cor Alba Prima. Tot seguit, a la plaça del Pi, els mariners i les autoritats convidades podran degustar l'estofat tradicional. A partir de les 12 començarà la tornada de la processó fins a la platja de Lloret, i de nou la regata de llaguts de dones.

Al vespre, tancarà la jornada dedicada a la patrona el ball de plaça o ball de les almorratxes, a càrrec de les quatre parelles d'obrers de Santa Cristina, que es clourà amb el popular Toquen a córrer.

Aquest ball es repetirà diumenge, diada de Sant Elm, durant la qual també es farà l'ofrena en memòria dels pescadors.A. VENTURA

Del 17 al 27 de juliol. L'entrada per a la Costa Brava Reggae Festival és gratuïta. L'entrada per a l'actuació de la coral The Ariosa Singers és gratuïta. Fins al 30 de juliol, al camp de futbol del col·legi Pere Torrent hi haurà instal·lades les atraccions. L'organització recomana a l'espectador del piromusical que se situï a la plaça de la Vila, als passeigs Agustí Font i Camprodon i Arrieta, i a la platja des de l'ajuntament fins al mirador dels Campions i a partir del Museu del Mar. Tel. 972 36 18 00
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.