Necrològiques

Juan Romero Gárate

Mestre durant més de 30 anys a l'Escola Santa Eugènia

El mestre Juan Romero Gárate, que va dedicar tota la vida a la docència, va morir ahir, dia 4 de març, a l'edat de 96 anys.

Nascut el 1916 a Villálvaro, a la província de Sòria, si alguna cosa caracteritzava la personalitat de Juan Romero era la seva voluntat de ser mestre per sobre de tot. “Era un mestre de molta vocació“, van manifestar ahir en aquest sentit fonts properes a la família.

Amb només 12 anys va agafar el tren i va anar a Barcelona tot sol a treballar per tal d'ajudar la família a tirar endavant. Posteriorment, va tornar al seu poble i va ser aleshores quan va cursar la carrera de magisteri, a Sòria. Acabats els estudis, va començar a exercir la docència a la mateixa ciutat, però la Guerra Civil espanyola va interrompre la seva activitat docent. Un cop acabada la guerra, però, va començar a exercir a les comarques gironines, primer a Caldes de Malavella, després a Salt, on va conèixer la que seria la seva esposa, també mestra, i finalment, ja als anys cinquanta, a l'Escola Santa Eugènia.

Va ser un gran professional i una persona molt activa. I ho va demostrar precisament a l'Escola Santa Eugènia, de la qual va ser també director. Juan Romero hi va exercir durant més de 30 anys i hi va desenvolupar nombroses activitats, totes dedicades a dinamitzar no només l'escola, sinó també tot Santa Eugènia, que aleshores encara era un poble independent de Girona. Sardanes, teatre, diversos esports i sessions de cinema són només algunes de les activitats que va impulsar i desenvolupar a l'escola, per les quals va rebre molts premis.

Vidu de Pepita Garganta Puig i pare de tres fills, M. Josefa, Jordi i Juan Ramón, la cerimònia se celebrarà avui, a les 4 de la tarda, a l'església de Sant Narcís de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a