Barberá es defensa amb querelles de les acusacions de corrupció

«El País» i la Ser afirmen que l'alcaldessa de València també va rebre regals

En aquest enregistrament policial, segons aquest mitjà de comunicació, Pérez diu que «la regidora no ens dóna res, però tampoc no ens fa res». El portaveu autoritzat de Barberá va afegir-hi que l'alcaldessa de València «només parlarà d'aquest afer davant la justícia». El TSJPV investiga des del mes de març passat el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps; el secretari regional del PP, Ricardo Costa; l'exvicepresident del govern valencià Víctor Campos i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret, suposadament per haver-se quedat vestits i altres peces de roba presumptament pagats per l'empresa Orange Market, dirigida per Francisco Correa, el qual actualment és a la presó en situació preventiva pel cas Gürtel.

Suport del govern

El vicepresident primer i portaveu del Consell, Vicente Rambla, va expressar ahir «el suport de tot el govern valencià a l'alcaldessa de València, Rita Barberá, davant l'atac injustificat de què és víctima», i va exigit al govern estatal que «talli immediatament les filtracions que de manera constant es produeixen al mateix mitjà de comunicació». El portaveu del govern valencià va demanar també, a través d'un comunicat, que l'executiu espanyol «garanteixi un procés judicial net i just». A més, Vicente Rambla va restar credibilitat a les informacions publicades sobre Rita Barberá. «L'alcaldessa de València és un referent polític per a tot Espanya, i això no ho truncaran les accions malintencionades i les falsedats de qui busca guanyar la batalla política amb males arts», va dir el vicepresident.

El PSPV demana explicacions

La portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València, Carme Alborch, ha demanat a l'alcaldessa que doni «explicacions convincents, més enllà de la negació i més enllà d'arguments que no se sostenen, sobre la seva presumpta relació amb els integrants de la trama Gürtel». Alborch va indicar, segons un comunicat del seu partit, que «quan es relaciona amb tanta insistència un càrrec públic amb una trama corrupta, no pot limitar-se a dir que anirà als tribunals. Ha de respondre davant els ciutadans que governa». A més, va subratllar que segurament «no és casual que l'alcaldessa demanés fa uns dies que desaparegués del Codi Penal el delicte de suborn impropi, just el tipus penal en què es podrien incloure les accions sobre les quals s'està informant». A més, Alborch espera «que el nerviosisme i les sortides de to dels últims dies no estiguessen motivats per les accions que se li atribuïxen».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.