CCOO denuncia que el govern de Cabrils es desfà dels empleats crítics

Assegura que l'externalització de la brigada es fa per acomiadar enllaços sindicals

Dels sis delegats que CCOO té a l'Ajuntament de Cabrils, on és el sindicat majoritari, tres treballen a la brigada municipal. L'externalització del servei de manteniment de l'enllumenat públic suposarà la sortida de la plantilla municipal d'un d'ells, i si s'acaba delegant en una empresa privada la gestió dels parcs i jardins, com temen en el sindicat, perdran dos representants sindicals més. Aquesta maniobra, que el govern municipal justifica per motius econòmics, a ulls dels sindicats és només una excusa per desfer-se de les veus crítiques de la plantilla municipal. CCOO només té actualment dos suplents per cobrir les baixes, i el sindicat tem perdre força al consistori en favor d'altres forces com ara UGT, representada per l'actual responsable de recursos humans i exsecretària accidental.

«No és cert que es faci per motius econòmics», assegura el secretari general del sindicat al Maresme, Antoni Cubel, que va avisar que si es vol fer el mateix servei per menys diners «o bé empitjoren els resultats o bé empitjoren les condicions laborals dels treballadors». A més, Cubel, va acusar el govern dirigit pel socialista Joaquim Colomer d'inflar la memòria justificativa per poder argumentar l'estalvi que significarà subcontractar aquest servei a una empresa privada.

Guerra oberta

El màxim responsable de CCOO a la comarca va fer referència al cas de la secretària municipal per demostrar que tot aquell que no fa seguidisme de l'acció de govern acaba pagant-ho. En aquest sentit, va afirmar que el sindicat no pensa abaixar els braços i engegarà les actuacions necessàries per defensar els drets dels treballadors. «Per nosaltres la guerra continua oberta; ens creiem legitimats per mantenir viu el conflicte durant tota la legislatura», va assegurar Cubel, que va afegir que actuaran en tots els àmbits necessaris. Fins i tot va assegurar que en els propers dies es reunirà amb les direccions comarcals del PSC i ICV-EUiA, partits que porten el pes del govern de Cabrils.

Assetjament laboral

Un altre dels casos que el sindicat va portar ahir a col·lació va ser el de l'actual secretària municipal, qui, segons CCOO, és objecte d'un cas d'assetjament laboral. Tal com ja va avançar aquest diari, el seu sou va ser rebaixat fins al 33% en relació amb el del seu predecessor i se li va retirar el despatx. Cubel va comentar que la situació és «insostenible», però va lamentar que no es pugui fer res per capgirar-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.