Política

El Procés Constituent impulsat per Forcades i Oliveres rep més de 10.000 adhesions en una setmana

Proposen crear una candidatura unitària “des de baix” que tingui l'objectiu de convocar una assemblea constituent per definir un nou model d'estat i de país

En el seu manifest reivindiquen no pagar el “deute il·legítim” i la “dació en pagament retroactiva”, entre d'altres mesures

El moviment polític i social impulsat pel professor d'Economia Arcadi Oliveres i la doctora i monja benedictina Teresa Forcades ja ha rebut fins a aquest dimecres més de 10.000 adhesions. Els dos activistes el van presentar fa just una setmana amb un manifest en què reivindiquen la convocatòria d'un procés constituent que permeti al poble català decidir “de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país és el que desitja”.

Forcades i Oliveres van anunciar el seu salt a la política en una entrevista al programa Singulars de TV3, en la que van fer una crida a bastir “des de baix” una candidatura unitària per a les properes eleccions a Catalunya. Els dos impulsors de la iniciativa van precisar que el seu objectiu no era crear un partit ni anar a les llistes electorals, sinó posar les bases d'un procés per obrir la política als ciutadans, reduir desigualtats econòmiques i reclamar la independència.

“Volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d'una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l'assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d'uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria”, asseguren en el manifest.

Oliveres i Forcades també denuncien en l'escrit que “l'actual model econòmic, institucional i d'ordenament polític ha fracassat” i formulen la necessitat “d'un model polític i social nou”. Entre d'altres mesures, defensen “una banca pública i ètica”, “l'impagament del deute il·legítim”, “reforma electoral”, una “lluita decidida contra la corrupció”, o la “moratòria dels desnonaments” i la “dació en pagament retroactiva”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.