Necrològiques

Lluís Turon i Lladó

Missioner claretià gironí

Lluís Turon i Lladó, missioner claretià gironí nascut a Sant Martí Sapresa el 21 de setembre del 1927, va morir a Barcelona dissabte passat, 4 de maig. Fill de Josep Turon i de Consol Lladó, en Lluís era el petit d'onze germans, dels quals, a més d'ell, quatre van ser religioses: dues germanes hospitalàries de la Santa Creu i dues missioneres concepcionistes.

Als 21 anys va fer a Vic la seva primera professió. Tres anys més tard, a Valls, on estudiava teologia, va fer la professió perpètua. I també a Valls va ser ordenat prevere l'1 de maig del 1955. Un cop prevere, va ser destinat a Vic com a coadjutor del mestre de novicis, i alhora es va anar integrant a l'equip de predicadors que, en temps del concili, intentaven una renovació de la predicació. El 1961 va ser destinat a Girona, on es va estar tres anys.

L'any 1964 va ser destinat a Perth Amboy, a l'estat de Nova Jersey. Allí va atendre la parròquia de Nostra Senyora de Fàtima, que hi tenen els claretians dels Estats Units. Va aprofitar la seva estada allà per especialitzar-se en l'art d'escoltar i aconsellar, i va obtenir el Master of Arts in Counseling.

Dotze anys després, ja el 1976, va tornar a Europa i va ser destinat a la comunitat de Tarragona. Allí va col·laborar amb el tribunal eclesiàstic, alhora que feia llargues estades a Salamanca per treure's la llicenciatura en dret canònic a la Universitat Pontifícia. L'any 1993 va ser destinat a Barcelona i se li van encomanar per al tribunal eclesiàstic algunes responsabilitats semblants a les que havia exercit a Tarragona. Tres anys més tard, el 1996, el van destinar a Girona. La comunitat el va elegir superior i el Bisbat va sol·licitar els seus serveis experts en el tribunal eclesiàstic de la diòcesi.

La missa exequial se celebrarà el pròxim dia 14 de maig, a les 8 del vespre, a l'església dels Claretians de Girona.

(*) Jordi Tarrés recorda el seu company de comunitat, que va morir el dia 4 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.