Economia

economia

Els petits inversors són els que més pisos compren

El sector detecta aquesta tendència a les comarques gironines

Els compradors els volen per a lloguer

Els petits inversors estan ajudant a retornar la confiança envers el sector immobiliari a la demarcació de Girona destinant part dels seus estalvis per a la compra d'immobles, principalment per oferir-los per a lloguer. Aquesta és una tendència que s'ha posat de manifest el primer trimestre del 2013, segons el vint-i-sisè estudi de preus de mercat dels habitants de la província de Girona, que fan els API i promotors gironins, i que es va fer públic ahir.

Els redactors de l'estudi, que alerten de la impossibilitat de facilitar dades objectives, tret de la tendència, sí que posen de manifest que els petits inversors compren generalment al mateix barri on resideixen i amb la intenció de llogar-lo a gent coneguda o amb referències.

Preus, a la baixa

Les dades poden il·lustrar. Si ens centrem en Girona, el preu d'un pis nou, d'entre 55 i 75 metres quadrats, en zona considerada normal, ha baixat fins a un 45%. Si això es trasllada, per exemple, a Figueres o Blanes, la davallada és del 25% i el 23%, respectivament. Aquest fet es deu a les tensions del mercat pel que fa als preus, que, tret de sectors o barris concrets, han comportat una davallada important.

LA XIFRA

45
per cent
de davallada ha experimentat un pis nou a Girona, mentre que a Blanes ha estat d'un 23%.

Puja a Girona el preu del lloguer de pisos grans

Una altra tendència que recull l'estudi, i aquesta molt centrada en la ciutat de Girona, és l'increment del preu del lloguer de pisos grans –de tres a quatre habitacions–, provocat per la demanda de famílies i de grups d'estudiants. Aquesta situació o tendència que es posa en relleu a l'estudi també es dóna a Olot, Roses i Lloret de Mar, si bé aquí ja no s'ha de tenir en compte el lloguer per a estudiants. Segons l'estudi, ara fa mig any, i sempre en l'interval de pisos entre 80 i 90 m², i amb un contracte superior a un any –sense mobles i en bon estat– es podia pagar un lloguer de 621 euros mensuals. Ara, i pel mateix habitatge, el lloguer ha pujat fins als 647 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.