Necrològiques

Comiat d'una bona mestra

Maria Antònia Oliver va morir dimarts als 80 anys

La Maria Antònia Oliver i Pacheco ens va deixar la nit del dilluns al dimarts 9 de juliol. Estava casada des de l'any 1959 amb Albert de Quintana i Andreu, amb qui tenia tres fills, Jordi, Antònia i Albert.

De ben jove la seva passió va ser l'educació. Primer, com una alumna avantatjada tant en el batxillerat com en el magisteri, ja que va obtenir el número 1 de les seves oposicions de mestra el 1953. Va exercir de mestra a Sant Salvador de Bianya els cursos 1953-54 i 1954-55, i a Sant Dalmai i Salitja del curs 1955-56 al 1961-62, on va deixar molt bon record als seus alumnes, amb qui es va reunir de nou els anys 2009 i 2001, respectivament.

Després d'un cert parèntesi, en què va passar de donar classes en castellà a nens i nenes de parla catalana a donar classes en català a alumnat de parla castellana, va reingressar el curs 1974-75 fins al curs 1982-83 a l'escola que passà a anomenar-se Prat de la Riba. I va cloure el seu periple professional a l'escola Cassià Costal des del curs 1983-84 fins al juny de 1994, en què es va jubilar. Un company mestre d'aquesta escola ha escrit d'ella: “El teu tarannà sempre serè i equilibrat era escoltat i respectat per tothom. Eres un referent i crec que et vares guanyar l'estima de companys i alumnes d'una manera total.”

Va ser, a més, molt bona mare i mestra dels seus fills i filla, com també de les seves parelles, per a qui tenia, a cada moment, el comentari oportú. I dels seus nou néts i nétes, sempre va seguir, fil per randa, les seves activitats i projectes. Ha estat una dona excepcional per al seu marit i per a tothom. Fins a la darrera lliçó de vida, més de sis anys de convivència amb un càncer de pulmó, amb una dignitat exquisida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a