Sabadell ha contractat 400 desocupats perquè facin tasques de manteniment

L'Ajuntament dóna feina durant sis mesos a alumnes de cursos formatius que estaven a l'atur

Les contractacions són la mesura més destacada dela cinquantena d'accions urgents acordades en el pacte per a la millora de l'ocupació i la competitivitat de Sabadell, i se sumen a les activitats que habitualment desenvolupen els serveis de promoció econòmica del Vapor Llonch. L'alcalde, Manuel Bustos, va destacar que «d'aquesta manera es poden contractar persones en atur, especialment les que tenen més dificultats d'accés al mercat laboral, com els majors de 40 anys, per generar ocupació i alhora fer tasques necessàries per a la ciutat».

Des de gener ja s'han fet més de 400 contractes. Alguns ja han acabat i d'altres estan encara en marxa, com els tallers d'ocupació i les escoles taller. Les feines més habituals són com a pintors, jardiners i peons de la construcció, que han après o perfeccionat durant els cursos ocupacionals. En alguns casos, els alumnes provenien dels mateixos sectors, tot i que van optar per aconseguir alguna titulació quan es van quedar a l'atur. En d'altres, però, eren desocupats de l'hostaleria o la fusteria que aprofiten per aprendre un nou ofici i provar sort com a autònoms.

A partir del setembre s'iniciaran les contractacions restants, que elevaran fins a gairebé 500 persones el total de beneficiaris del pla. El Vapor Llonch també ha recomanat currículums de desocupats a les empreses concessionàries de serveis municipals –com ara el manteniment de l'enllumenat públic i els semàfors– i a les adjudicatàries dels projectes del fons estatal d'inversions locals (FEIL), que han contractat 156 persones a través del Vapor Llonch.

Tanques en solars buits

Les brigades també han fet feines de neteja del Ripoll, obres i manteniment al parc de Catalunya i s'han encarregat d'aixecar tanques perimetrals d'obres en solars on s'havien enderrocat els immobles però que, amb motiu de la crisi de les constructores, han quedat abandonats sense edificar, envoltats només per tanques metàl·liques lleugeres.

Bustos va explicar que aquests treballs els assumirà el consistori «de manera extraordinària, perquè alguns solars de la ciutat on s'havia de fer una promoció immobiliària han quedat sense ni tan sols la tanca de seguretat obligatòria». En vista de la impossibilitat de fer complir les obligacions als propietaris dels terrenys, l'Ajuntament avançarà una inversió que, en el futur, repercutirà en els promotors quan demanin la llicència d'obres per edificar.

Rentat de cara a la Nova Creu Alta

Tres brigades de paletes, pintors i jardiners, amb un total de 23 treballadors, treballen des de fa un mes en diverses feines de manteniment i millora de l'estadi municipal de la Nova Creu Alta. Els paletes han reparat els desperfectes en parets i graderies, i els pintors, posteriorment, han pintat tot l'interior de l'estadi, les graderies i la zona d'accés a la gespa. Pel que fa als jardiners, han esporgat tots els arbres que hi al recinte i han netejat els parterres de matolls. Bustos, que els va visitar ahir al matí, va celebrar que la feina «a més millora la imatge de l'estadi de la Nova Creu Alta, que necessitava una remodelació de pintura i algunes tasques de manteniment».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.