Els comunistes perden el control del Parlament de Moldàvia

Els comunistes han perdut el control del Parlament de Moldàvia, segons va informar ahir la comissió electoral central d'aquesta antiga república soviètica situada entre Romania i Ucraïna. En les eleccions celebrades dimecres, els comunistes van obtenir el 45,1% dels vots; és a dir, 41 escons dels 101 que té la cambra. El partit del president moldau i líder dels comunistes, Vladímir Voronin, va perdre així la majoria necessària per formar un nou govern.

Els quatre partits de l'oposició prooccidental, en canvi, sí que podrien formar per primera vegada en vuit anys un executiu en cas que fessin una àmplia coalició.

La votació va ser la segona que es va celebrar en quatre mesos, perquè el Parlament no es va posar d'acord per designar un nou president i es va haver de repetir. Ara tampoc hi ha un sector que tingui per si mateix els 61 vots necessaris per escollir el successor de Voronin.

El principal partit de l'oposició, el liberaldemòcrata, va fer una crida a la resta de partits per crear una gran coalició per aprofitar la davallada dels comunistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.