cultura

S'edita a València un llibre sobre Pilar Soler

La periodista Emilia Bolinches fa la presentació a l'Aula Magna de la Universitat de València

Emmarcat dins el Fòrum de Debats programat per la Universitat de València Estudi General, el proper dijous 17 d'octubre es presenta a l'Aula Magne, el llibre “Pilar Soler. Rebelde con causas” que ha estat possible gràcies al treball de documentació i al de bastiment d ela periodista Emilia Bolinches, autora de l'Obra.

A l'acte de presentació està prevista la participació de la pròpia autora, de la també periodista Rosa Solbes, del coordinador del Fòrum de Debats, Alfons Cervera i de l'editor de Publicacions de la Universitat de València, Vicent Olmos.

Pilar Soler, que va fer el seu traspàs ara fa set anya, fou una lluitadora incansable. Li va tocar viure una època social i políticament efervescent en temps de la segona República, la guerra civil i la postguerra franquista, dins d'una família fora del normal i poc convencional.

Filla de mare fadrina i de pare desconegut oficialment —tot i saber-se que fou Fèliz Azzati, director i propietari del diari blasquista “El Pueblo”— es fa, de manera natural, republicana, comunista i feminista. Tres causes d eles quals s'alimentava la seua rebelia i per les quals va lluitar, va patir injustícia, pobresa, solitud, presó i fins i tot tortura, clandestinitat, exili i falsa identitat durant més de 25 anys.

Emilia Bolinches explica en la narració que ha bastit sobre Pilar Soler, que res no li va estar fàcil a aquesta lluitadora, però tot i això, sempre manifestava que marxaria contenta i així ho va fer ara fa set anys, tot i deixant la seua vida com a testimoni.

L'Associació Cívica de Comunicació (ACICOM) ha previst posteriorment a l'acte de presentació, un sopar tertúlia amb l'autora i els integrants de l'acte a una cafeteria cèntrica del Cap i Casal, a fi de completar aquest debat sociopolític que de segur suscitarà la publicació d'aquest llibre que narra les vicissituds personals de Pilar Soler. D'aquesta manera ACICOM encetarà una nova activitat associativa consistent en l'organització de sopars debat sobre temes ben polièdrics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.