Economia

Justícia defensa a Girona una llei catalana de col·legis professionals

Alerta que amb la normativa declararan que la llei espanyola és “supletòria” de la de Catalunya

Diu que serà una llei “de primera divisió”

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va defensar ahir una futura llei catalana de col·legis professionals que prevalgui sobre la que està a punt d'aprovar l'Estat espanyol per “la dinàmica que segueix l'Estat, de regular l'activitat dels col·legis professionals sense diàleg i trepitjant clarament les competències de la Generalitat”. Gordó va fer aquestes afirmacions ahir al matí en la inauguració de les jornades sobre col·legis professionals organitzades per la demarcació de Girona del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya, i va assegurar que “amb aquesta llei declararem que la llei espanyola és supletòria de la catalana, sense controvèrsia”. El conseller també va remarcar que “és possible que el govern de l'Estat acabi portant la llei feta catalana al Tribunal Constitucional”.

El conseller de Justícia va qualificar la futura normativa confeccionada a Catalunya “de primera divisió”, d'acord amb la “normativa europea”, i va dir que donarà resposta “als ciutadans de Catalunya”. Serà, segons el seu parer, una estructura d'estat per a la Catalunya que “tots i totes volem”. També hi va afegir que elaboraran l'esborrany conjuntament amb els col·legis i, finalment, tothom podrà fer-hi les seves aportacions “per regular els nostres col·legis professionals per a aquesta nova Catalunya que estem construint”.

D'altra banda, el titular de Justícia va asseverar que la futura llei espanyola posa en perill l'existència dels col·legis professionals, tant els catalans com els de fora de Catalunya. Va remarcar, referint-se a l'Estat espanyol, que “estan treballant sols, sense el consens de ningú, ni dels grups parlamentaris ni dels col·legis, i amb aquesta dinàmica i amb la proposta es posa en perill la seguretat dels ciutadans i ciutadanes a l'hora de rebre els serveis professionals dels col·legis”. Va dir també que la Generalitat té atribuïda la competència compartida sobre la definició de les corporacions de dret públic i sobre col·legis professionals i, en concret, sobre els requisits de la seva creació.

LA FRASE

Serà una llei de primera divisió, donarà resposta als ciutadans i serà una estructura d'estat
Germà Gordó
Conseller de Justícia

LA FRASE

La Generalitat el que farà és desenvolupar les competències que reconeix l'Estatut de Catalunya
Germà Gordó
Conseller de Justícia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia