Opinió

Opinió

CiU, el canvi necessari a Girona

No presentaré la meva candidatura per encapçalar la llista d'Unió.
Ho faig per responsabilitat amb un projecte, el de CiU, en el qual seguiré treballant

Ara fa quatre anys, Unió em va demanar que assumís la responsabilitat d'encapçalar la llista del partit per a les eleccions municipals de Girona. Tot i que havia recuperat la meva feina docent com a professor d'història, vaig atendre aquella petició per responsabilitat, en un moment difícil per al partit i per a la federació de CiU. S'acabava de formar el segon tripartit i CiU encetava una nova legislatura a l'oposició, tot i haver guanyat novament les eleccions nacionals. A nivell local, en la memòria de molts vindran al cap les greus tensions que es van produir entre els dos partits, amb disputes públiques i canvis de lideratge municipal en els dos partits.

Tot i les dificultats, la candidatura conjunta de CiU vam saber superar uns pronòstics gens optimistes i vam passar de cinc a sis regidors. Han estat quatre anys de feina intensa, engrescadora, pacient i discreta a l'equip municipal de CiU; quatre anys no absents de riscos perquè els sis regidors que vam ser elegits érem nous; però també quatre anys il·lusionadors perquè hem travat un equip jove, competent, esforçat, coherent en les idees i en l'acció.

Vaig acceptar la crida del partit amb un doble objectiu, que no deixava de ser un repte: superar totalment els endèmics conflictes entre ambdós partits i avançar amb pas ferm per assolir el govern de la ciutat en el període de temps més breu possible. Crec que els dos objectius s'estan assolint i que, en aquests quatre anys, s'han fet passes no menyspreables per fer realitat el canvi a Girona, per superar trenta-dos anys (gairebé dues generacions) de domini socialista a la ciutat.

Girona necessita un canvi, i aquest canvi només està en condicions de liderar-lo Convergència i Unió sota el guiatge d'en Carles Puigdemont; ho diem nosaltres, només faltaria, però el que és més important és que ho diu la ciutat, el teixit anònim dels ciutadans i el representatiu d'entitats, associacions i col·lectius.

Ens trobem en una cruïlla històrica; per primera vegada CiU depèn d'ella mateixa, de com de bé faci les coses, per assolir un lideratge que esdevé un clam de necessitat i d'urgència per donar un nou impuls al progrés d'una ciutat estratègica en la refundació de la Catalunya del segle XXI, que veurem plenament sobirana.

El canvi no és un simple canvi de cadires; ni és, com pretén el PSC, un nou maquillatge de cares conegudes que ja van tenir el seu moment; el canvi no és un refregit de polítiques recurrents, ni tan sols l'emblanquinament d'idees caduques i esgotades.

El canvi és lideratge, és il·lusió, és un estil nou de governar, és diàleg i entesa, és escoltar molt i parlar quan cal, és no aixecar la veu ni imposar, és enraonar i raonar, és proposar, és tenir cura de les petites coses que fan còmoda la vida, és ambició col·lectiva, és paciència i constància, és esforç. El canvi és, simplement, Girona, perquè ha d'engrescar la majoria dels ciutadans per fer-lo possible. Aquest és el canvi que proposem des de Convergència i Unió.

He tingut molt clar aquest doble objectiu i el segueixo tenint. Estem en condicions de fer-lo realitat el proper 22 de maig si fem les coses ben fetes. I això vol dir que les aspiracions personals, ben legítimes d'altra banda, no han d'obstaculitzar en el més mínim aquest camí imparable; tampoc no l'haurien d'obstaculitzar els interessos conjunturals de partit que acaben generant conflictes de difícil comprensió per a la majoria d'una militància motivada per assolir aquest objectiu, i encara més difícil d'entendre per una ciutadania ja per si mateixa molt fatigada de la classe política. Si fos així, i produint-se aquestes interferències que ens allunyen del camí traçat, serà un cop conegut el resultat de les eleccions que tothom haurà de respondre per allò que hagi fet, hagi dit i hagi provocat, i serà també el moment de passar comptes.

Conseqüent amb aquest doble objectiu, anuncio que no presentaré la meva candidatura per encapçalar la llista d'Unió. Ho faig per responsabilitat amb un projecte, el de CiU, amb el qual em sento plenament coresponsable i en el qual seguiré treballant; i ho faig també perquè és imprescindible la total cohesió interna per assolir l'objectiu inicial que ens havíem marcat.

Quedi explicitat, en aquest moment, el meu agraïment a Carles Puigdemont pel seu total suport, per quatre anys de complicitat absoluta i d'entesa total, i al mateix temps em poso a la seva disposició per seguir treballant, des del lloc que se'm demani, per aconseguir fer realitat el canvi necessari a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.