Opinió

Keep calm

Reconstruir TV3

Va ser molt encertat el gest de Brauli Duart a la Generalitat Valenciana

Una de les bones notícies que ens van deixar les eleccions de diumenge és el resultat que les forces de progrés van obtenir tant a la Generalitat Valenciana com al Consell Balear. Després de molts anys –dècades, en el cas valencià– d'haver de patir governs catalanofòbics, finalment valencians i balears s'han tret de sobre el totalitarisme cultural i polític del PP.

El més urgent ara és que les forces de progrés facin pactes de govern sòlids i puguin demostrar, aquests propers quatre anys, que governen millor: reconnectant amb la ciutadania, aconseguint més justícia social, i actuant amb transparència i honradesa.

Però, a més d'aquest repte bàsic, en tenen un altre: reconstruir tot allò que el Partit Popular ha anat esmicolant durant tants anys, decret a decret, llei a llei, com la llengua, la cultura i l'espai català de comunicació.

Ara que per fi tornen a guanyar els filòlegs i que valencians i catalans tornarem a parlar la mateixa llengua, valdria molt la pena que també poguéssim recuperar la reciprocitat televisiva i radiofònica que permetia que les emissions de TV3 i les freqüències de Catalunya Ràdio arribessin a les Illes i al País Valencià. Va ser molt encertat el gest que divendres va fer el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, en seu parlamentària, oferint a la Generalitat Valenciana totes les facilitats per fer, des del Principat, una programació adreçada al públic valencià a través de la ràdio i la televisió catalanes.

Superats els obstacles polítics i administratius, doncs, ara només ens cal superar els obstacles tècnics que planteja el sistema de múltiplexs. Estem molt a punt de reconstruir un espai català de comunicació públic, plural i de qualitat. Només ens queda esperar que el que han unit les urnes no ho separi la tècnica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia