de set en set

Grip A-tea

Si els bisbes i els canonges creuen que l'aigua sagrada ho cura tot però encomana la grip, perdran la poca clientela que els queda.

Ja no hi ha cap dubte que la preocupació per la grip A ha mutat en paranoia general. Ningú es fia de ningú –esperonats pel Ministeri de Sanitat i els col·legis de metges, que recomanen saludar-se com els indis, aixecant la mà, perquè fer-se petons i fer una encaixada són situacions de risc–, ni de res, ni tan sols del més efectiu, que és el sobrenatural. Fa un mes, el bisbe britànic de Chelmsford va aconsellar, per evitar l'expansió dels virus, retirar l'aigua beneita de les piques de les esglésies, i pel mateix motiu deia als capellans que no visitessin els feligresos a menys que ho fessin equipats amb guants i careta. I aquest cap de setmana, a Toledo han certificat la pèrdua de poders de l'aigua del pou de la catedral i de la medalla de la marededéu: han demanat que la primera no es begui a morro del càntir i que a la segona no se la petonegi, com es fa des del segle XVII, quan la combinació de les dues accions curava els malalts. I ahir els de la catedral de Santiago es van decidir a recomanar que s'abandoni el costum –certament poc higiènic, però des de fa molt temps– de petonejar una estàtua petonejada prèviament per milers de pelegrins.

Si els bisbes i canonges creuen que l'aigua sagrada ho cura tot però encomana la grip, si revelen que els sants tenen tots els poders imaginables però són menys recomanables que el Tamiflu, acabaran perdent la poca clientela que els queda, i el més segur és que la parròquia no se'ls mori d'aquesta malaltia però sí desenganyada. Amb aquest panorama, sobta que la referència alemanya del punk Nina Hagen es fes batejar diumenge. Almenys li ha quedat una mica de sentit comú, ja que s'ha apuntat als luterans, que tenen molt clar que fa molts anys que va deixar d'haver-hi miracles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.