Malgrat autoritzarà una platja nudista al delta de la Tordera l'estiu vinent

El govern local no va aprovar la moció d'ERC però es va acordar la inclusió d'un espai en el pla d'usos

Els nudistes podran continuar banyant-se a la zona del delta de la Tordera com fan ara, però sabent que és una zona autoritzada. Això precisament és el que rebutgen els naturalistes, que defensen el dret d'anar despullats allà on vulguin. Tot i això, la regidora d'ERC, Teresa Verdaguer, explica que es van decidir a presentar la moció per reclamat l'espai autoritzat per la contradicció que suposa tenir una ordenança municipal que pot sancionar els nudistes amb multes de fins a 200 euros. La moció, però, no s'ha aprovat després que dijous el govern municipal, PSC i PP, tombés les dues propostes per situar la platja nudista a l'entorn de la platja de sa Conca. L'equip de govern va defensar que era millor que aquest espai estigués on habitualment hi ha més nudistes a l'entorn del delta de la Tordera. «És on es practica més, però queda més allunyat per anar-hi des del poble; tot i això, estàvem d'acord i no ens han aprovat la moció. Ens han marejat tot l'estiu», criticava Verdaguer.

L'alcaldessa, Conxita Campoy, va manifestar que no es podia mantenir el redactat i es va comprometre a incloure el tema en el pla d'usos per l'estiu vinent que haurà d'aprovar la Generalitat. «És el lloc on ja es fa nudisme, per tant no té sentit que es canviï i se situï a tocar de les pistes d'atletisme», hi afegeix.

Tot i així, l'alcaldessa va manifestar ahir la contradicció que suposa l'autorització de la platja no només amb el col·lectiu naturalista, sinó també pel fet que en aquest entorn es vol potenciar el turisme familiar.

Campoy va afegir-hi que encara s'ha de veure com es fa per senyalitzar aquest espai. «L'estiu vinent està molt lluny i queda molt per parlar. Fins ara no hi havia hagut cap problema i érem un dels pobles pioners on es feia nudisme. Però les coses s'han embolicat i ara sembla que ningú està content», conclou Campoy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.