Opinió

Keep calm

Parlament amenaçat

L'alineació del PSC
amb els qui amenacen diputats és preocupant

L'elecció dels membres de la comissió de control de les consultes, ahir al Parlament, explica molt el rerefons del moment d'involució democràtica que vivim. Davant l'actuació del TC se'n va argumentar l'elecció: el fet que no sigui tota la llei de consultes la que ha estat suspesa, que la suspensió és cautelar i pot ser aixecada en qualsevol moment, o que la votació dels membres d'aquest òrgan no és executiva sinó propositiva perquè és el president de la Generalitat qui els ha de nomenar. Arguments jurídics compartibles o no, però vàlids per a una majoria de la cambra que va decidir fer la votació que la minoria de Ciutadans, PP i PSC van intentar impedir. La imatge del diputat del PP Enric Millo demanant la llista de diputats i diputades que van votar a favor per poder fer efectiva la seva amenaça d'aplicació del Codi Penal demostra que aquest, en realitat, és un tema de cop de força sobre una majoria social i política que l'únic que vol és més democràcia i poder decidir. Respondre-hi amb amenaces i llistes és simplement alarmant. I hauria de ser-ho no només per als catalans, també per als espanyols i la resta d'Europa. Una imposició en què la col·laboració del PSC, alineat amb el PP i Ciutadans, em deixa astorat. El PSC va passar ahir en minuts de donar suport als recursos contra la suspensió del TC de la llei de consultes a votar contra l'elecció d'una simple llista de noms per si un dia s'arriba a compondre un òrgan de la seva pròpia llei. Costa d'entendre!

Al final, la majoria del Parlament va donar un exemple de convicció assumint les amenaces de la minoria amb total responsabilitat en defensa de la democràcia. Amb una immensa transversalitat política. Un fet que cal esperar que activi algun dia la part del poble espanyol que no combrega amb l'amenaça del Codi Penal contra les expressions democràtiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia