SANTI SALVAT

PRECANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA DEL BARÇA

«Estarem en la cursa final»

la tercera via
«Nosaltres som aquella via que no vol lluites i la única que pot ser creïble»
minguella
«Una persona que sap tant de futbol ja és un actiu. I tant si és necessari»
balanç laporta
«Passarà més a prop d'una dictadura que no d'una presidència democràtica»

—Diu que representa el soci ignorat. Se n'ha trobat molts aquests dies?

—«Més dels que voldria, sincerament. Ens n'hem trobat de grups diferents, des dels que no tenen seient a l'estadi fins a joves, dones i els que tenen un impediment físic per anar al camp o al Palau. No se'ls ha escoltat i alguns d'ells s'han posat en contacte amb l'oficina del soci i no han rebut resposta.»

—Defineix la seva precandidatura com la tercera via, però hi ha set precandidats. Posa al mateix sac tres continuistes i en un altre costat Sandro Rosell?

—«Va una mica per aquí i en els mitjans s'està veient que compten només amb dos o tres. Ingla i Ferrer són més del mateix i el Sandro és quasi el mateix. No oblidem que anaven tots junts el 2003 i ara estan barallats, ells deuen saber per què. Nosaltres som aquella via que no vol lluites i l'única que pot ser creïble perquè no tenim res a veure amb anteriors directives i signem els nostres compromisos.»

—Com va la campanya i la recollida de signatures?

—«En vam demanar 12.000 i ja les tenim repartides. N'haurem de demanar 8.000 més. En tenim unes 1.300. Crec que anem pel bon camí i la sintonia amb els socis i amb la gent que ens està signant és molt bona. Patirem com tots, però tenim bon feeling i pensem que estarem en la cursa final.»

—Un dels seus lemes és Perquè som un equip. La resta són presidencialistes?

—«Molts han estat en una junta directiva i molts ho han deixat per presentar-se i si veus la campanya sempre són ells. Hi ha el Sandro, l'Ingla i el Ferrer. I fins i tot l'Agustí, que m'ha sorprès perquè personalment m'ha causat molt bona impressió, però després veus que tota l'estona és la seva foto. Nosaltres parlem tots, aquí tot és per consens. Com hem aconseguit tants títols esportius? Sent un equip.»

—Quin escenari el beneficia? Que passin tots, que ho facin cinc, quatre?

—«La tercera via és la via del soci i, per tant, el millor escenari és aquell que el soci pugui escoltar el màxim de propostes. Jo vull que passem tots i el soci pugui escoltar tots els projectes, però també dependrà del posicionament d'alguns mitjans i algunes forces polítiques, que té un pes específic.»

—Descarta pactar?

—«A mi ja m'han fet alguna insinuació i la meva resposta serà: nosaltres tenim un projecte integrador i anirem fins al final amb ell. El que hem vist dels altres no ens agrada. Volem arribar fins al final i ens presentem per guanyar.»

—Ha assegurat que no arriba per fer foc nou.

—«Hi ha grans professionals al Barça actual que estan fent una bona feina. Nosaltres el que fem és reconèixer el que s'ha fet bé i intentarem arreglar el que no.»

—Continuïtat en el tema esportiu?

—«La continuïtat de Guardiola és indiscutible. Ell no ha signat un paper perquè va dir que volia continuar, però que esperava a parlar amb el president nou. I si sóc jo faré l'impossible perquè continuï.»

—I en el cas de Txiki?

—«Tenim una pregunta per al Txiki, volem que ens expliqui els fitxatges que ha fet amb empreses que sembla que estan en paradisos fiscals i que no s'han presentat amb el FC Barcelona. Això què aporta al Barça? Si és el secretari tècnic m'haurà de donar una explicació, però em temo que no tindrà una explicació vàlida. Per tant, serà difícil arribar a un acord però tenim una alternativa preparada.»

—Un dels compromisos que ha adquirit és que els membres de la seva directiva farien una declaració de béns i patrimoni davant notari. Sospita d'alguna cosa?

—«De nosaltres no, però del que ens trobarem a dins, sí. Hi ha hagut una opacitat amb el soci evident. Els números no són els que diuen perquè s'està venent patrimoni, s'estan fent operacions estranyes a Viladecans. Hi ha alguna cosa que no rutlla i quan preguntes no obtens resposta. També s'han fet operacions en països amb als quals, honestament, per ètica i moral, per exemple l'Uzbekistan, no s'haurien de fer. Hi ha gent que ha utilitzat el club com una plataforma per fer negoci.»

—I si trobés alguna cosa ho explicaria al soci?

—«El que farem només entrar és veure com estan les coses i tot el que es pugui explicar ho explicarem, però en alguns contractes hi ha clàusules de confidencialitat. Crec que el primer que hauria de fer Laporta abans de deixar el club és una auditoria i li demanarem que ho faci.»

—L'any 2003 l'eslògan de Minguella era 4, 3, 2, 1 Minguella és necessari. Ara també ho és?

—«Una persona que sap tant de futbol ja és un actiu. Vas pel carrer amb ell i tothom li pregunta coses de futbol i vosaltres, els mitjans, el truqueu sovint perquè també ho faci. I tant que és necessari.»

—Ha afirmat que si s'entra en una guerra de noms, està disposat a entrar-hi.

—«Sí, però amb un matís. El que primer volem fer és saber què ha demanat el Pep. A partir d'aquí, nosaltres tenim la millor plataforma per portar el millor. I el millor no vol dir el més car.»

—Un dels seus propòsits en matèria esportiva és trobar el nou Messi en nous mercats i va citar l'Europa de l'Est, l'Àfrica. El Barça ja té escoles pel món. No li agrada aquest model?

—«I l'Àsia? Quants jugadors han sortit d'aquestes escoles i estan al Barça? Cap. Si és una obra social hi estic d'acord, però diguem'ho. Però si aquesta escola està dissenyada per treure grans jugadors no ha funcionat bé. Nosaltres els donarem un gir per reconvertir-les i perquè treguin grans jugadors. Hem de crear una xarxa d'escoles i de tècnics que ens ajudin a trobar a aquestes grans promeses. Això ha de ser el futur del Barça.»

—Confia en l'agenda de Minguella per a aquest projecte?

—«Absolutament. I et diré que al Josep Maria li han trucat perquè vagi en altres precandidatures, perquè tothom sap que té aquest know-how i contactes. És el millor que es pot tenir en un equip per a aquesta tasca.»

—Villa ja és del Barça i el fitxatge de Cesc és molt possible que es tanqui la setmana vinent. Com ho valora?

—«Villa i Cesc són dos grans jugadors. El que ens fa por és el que se'n pugui pagar i si ens quedem una mica hipotecats, perquè l'economia no està per pagar aquests preus. Però és millor que estiguin amb nosaltres que no amb d'altres.»

—Ara que citava l'economia, com pensa fer créixer els ingressos del club?

—«S'ha de donar un servei al soci que faci que aquest s'impliqui més amb el club i amb això, d'alguna manera, ajudarà que hi hagi més ingressos perquè moltes empreses es voldran publicitar. També s'ha de treure un rèdit al Camp Nou i no canviant-ne el nom. La clau, però, està en l'expansió cap a l'Àsia i cap a l'Àfrica. A la Xina hi ha molts nens amb la samarreta del Barça, però no saben què és. Però s'ha de començar per reduir la despesa.»

—Una marca comercial al pit i l'UNICEF als pantalons. Ho tenen en compte?

—«És una idea possible i viable i si necessitem els diners ho farem.»

—Quin balanç fa dels set anys de Joan Laporta?

—«Com tots els presidents ha intentat fer el millor per al Barça. Crec que s'ha equivocat perquè és molt egòlatra i això l'ha perdut. Podria haver estat el millor president de la història perquè és el que ha aconseguit més títols. S'ha equivocat en la seva manera de ser. Crec que la seva presidència es veurà més propera a una dictadura que no a una presidència democràtica.»


entRevista a santi salvat.

Precandidat a la presidència del FC Barcelona

No apujaria ni l'abonament ni el carnet

Santi Salvat va ser ahir al Círculo Ecuestre en el marc dels esmorzars que la revista Don Balón organitza amb els precandidats. Allà, i responent les preguntes d'un internauta, va assegurar que si és president no apujarà les quotes de soci ni l'abonament del Camp Nou. Salvat es va mostrar preocupat per la situació econòmica de l'entitat, ja que considera que el deute global pot ser molt proper als 500 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.