L'empenta de Fontàs

El central banyolí, de 19 anys, ha jugat 19 partits amb el Barça Atlètic, ha guanyat l'or dels Jocs del Mediterrani i és a Londres a les ordres de Guardiola

16
partits
dels últims disset de lliga va jugar Fontàs al Barça Atlètic.

Andreu Fontàs no deixa de fer passes endavant en la seva trajectòria de jugador. El central banyolí del Barça Atlètic, de 19 anys, aprofita al màxim l'any 2009 i, després de debutar a segona B i guanyar l'or en els Jocs del Mediterrani, ha estat un dels jugadors del filial blaugrana que Pep Guardiola ha triat per a l'estada a Londres. Fontàs ha disputat 19 partits (i 1.578 minuts) en el Barça Atlètic i, dels disset últims, només se'n va perdre un (el 18 d'abril al Miniestadi contra l'Ontinyent).

Després de l'últim any de juvenil, Fontàs ho va tenir difícil per fer-se un lloc en l'onze del conjunt de Luis Enrique en el grup III de 2a B. La majoria dels seus companys coneixien la categoria i ell hi acabava d'arribar. Va haver de treballar i no va perdre la fe. Quan en els últims tres mesos, Luis Enrique li va donar l'alternativa, l'exjugador del Girona juvenil no va fallar com a central esquerrà.

Elogis des de Màlaga.

Un dels exentrenadors de Fontàs és Ricardo Rodríguez, actual director esportiu del Màlaga. Rodríguez va dirigir el banyolí en el Girona juvenil i considera que, per la seva progressió, Fontàs podria arribar a curt termini a primera. El tècnic asturià destaca la fortalesa del jugador en el joc aeri, la sortida de pilota des del darrere i, fins i tot, la potència a l'hora d'entrar a l'àrea rival venint des de segona línia quan actua al mig del camp. El Màlaga, a més, acaba de fitxar el defensa gironí Dani Toribio fins al 2013. Toribio, cedit pel Barça al Terrassa l'última campanya, jugarà el primer any a 3a en el filial.

Paral·lelament al Barça Atlètic, Fontàs va ser convocat per participar a Pescara (Itàlia) en els Jocs del Mediterrani del juny. Va ser company de N'Sue (Real Sociedad), José Ángel (Sporting), Aaron Ñíguez (Glasgow Rangers), entre d'altres, i del seu bon amic Lillo (Múrcia).

El jugador banyolí va jugar dos partits previs de preparació al Caire, i a Pescara va disputar tres dels quatre partits de la selecció estatal sub-20, que va guanyar el torneig –2-1 contra Itàlia en la final–. El 2008, el central del Barça Atlètic ja havia jugat tres amistosos amb la selecció estatal sub-19. Sempre que és convocat per Espanya, Fontàs actua de pivot.

En el Barça Atlètic, Fontàs ha estat company de jugadors que han fet el salt. Amb la carta de llibertat, el migcampista Xavi Torres, de 22 anys, ha fitxat pel Màlaga mentre que el lateral dret Córcoles (24 anys) jugarà al Recreativo (2a A), i el migcampista Abraham (24 anys) se n'ha anat al Cadis, rival del Girona. A més, el central Botía, company de Fontàs a l'eix de la defensa, ha estat cedit a l'Sporting.

El banyolí, nascut el 14 de novembre de 1989, considera que s'ha d'anar pas a pas. Pendent de lligar aviat la seva renovació amb el Barça amb un contracte a llarga durada, la preocupació de Fontàs, futur estudiant de magisteri d'educació física, és consolidar-se en el conjunt de Luis Enrique.

A tocar del debut.

Fontàs ja va ser convocat per a l'últim partit de lliga del Barça a Mallorca, on van jugar Xavi Torres, Jeffren, Oier i Thiago. Ell no va debutar, però ho veu més a prop. El central banyolí també havia disputat la final de la copa Catalunya de l'any passat, en què el Barça Atlètic va caure contra el Sant Andreu, encara que no considera que aquell dia a Sant Carles de la Ràpita debutés amb el Barça. Avui a Wembley contra el Tottenham podria ser el dia.

Un partit a tercera al Girona

Andreu Fontàs va jugar un any de juvenil al Girona, la temporada 2006/2007, cedit pel Banyoles, en el qual s'havia format i havia estat onze temporades. Amb Ricardo Rodríguez de tècnic, Fontàs, juvenil de segon any, va ser un dels jugadors més regulars del Girona i va debutar a tercera amb 17 anys. Fontàs va disputar el Girona-Castelldefels del 18 de març de 2007 (a la imatge de Lluís Serrat, en aquell partit). Rodríguez i Javi Salamero eren els tècnics del Girona. Fontàs va acabar l'etapa de formació al Barça juvenil, subcampió de lliga (grup 7) i de copa, i en què duia el braçal de capità.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.