FINAL A QUATRE DE LA COPA DE LA CERS

Gol d'or, i lluitarà pel títol

El Sather Blanes dóna la sorpresa i derrota el Benfica en la pròrroga

Un gol de Kimi Ridaura a 1:54 del final del temps suplementari decideix

Aquesta tarda jugaran la seva primera final europea contra el Liceo

Kimi Ridaura
JUGADOR DEL BLANES
«El gol és anecdòtic, la feina és de tot l'equip i estem molts contents de passar a la final»
«Hem estat tota l'estona concentrats en el partit, sense protestar als àrbitres i aguantant l'ambient»
«El gol d'or ha estat una passada dins l'àrea que he tocat i ha entrat, i de seguida en Jepi m'ha tirat a terra i ho hem celebrat»
«El nostre objectiu principal era guanyar la semifinal per participar en la lliga europea l'any vinent, i ara si podem guanyar la final, molt millor»
«Seria molt important poder guanyar el títol»
«En aquest tipus de partits les ganes poden superar el cansament que tenim»

El Sather Blanes lluitarà pel títol de la copa de la CERS després de donar la sorpresa i eliminar en la semifinal el conjunt amfitrió, el Benfica. Un gol d'or de Kimi Ridaura a 1:54 del final de la pròrroga va decidir la classificació per a la final. El seu rival serà el Coinasa Liceo, que es va desfer per un mínim 1-2 del Proinosa Igualada en l'altra semifinal. Els blanencs van estar sempre concentrats en el partit tot i que en dues ocasions van anar amb desavantatge i van haver d'anivellar el resultat. El fet de passar a la final ja ha classificat el Blanes per jugar la lliga europea la temporada que ve.

Des del primer segon del partit el Blanes va tenir molt clar que al davant tenia el conjunt amfitrió i que el nombrós públic li donava tot el seu suport incondicional. Els blanencs eren conscients que s'havien de centrar en el joc a la pista i no deixar-se influir per l'ambient o els àrbitres. En els primers minuts el domini va ser del Blanes, però el perill el van posar més els portuguesos i en el minut 10 Ricardo Oliveira Caio va inaugurar el marcador. Les millors ocasions del Blanes en la primera meitat van ser dos llançaments exteriors de Petxi Armengol i Ramon Benito que no van poder superar el porter portuguès. Amb aquest mínim desavantatge es va arribar al descans.

En la segona meitat el Blanes va sortir decidit a no deixar escapar el partit i estava disposat a lluitar i a patir fins al final. En el minut 5 després de la represa Petxi Armengol va empatar amb un xut des de fora l'àrea i el partit va entrar en una fase d'intercanvi de gols. Els blanencs van anar atacant després de l'empat sense conformar-se, i cinc minuts després el local João Rodríguez va tornar a marcar. Els homes de Manel Barceló, però, tenien clar que era el seu dia i només dos minuts després, a 13 del final, Dani Rodríguez amb un xut llunyà va fer entrar la bola per tot l'escaire de la porteria del Benfica i va tornar a empatar el partit.

Els àrbitres es van mostrar clarament casolans pel que fa a xiular les faltes d'equip i mentre que el Benfica no va arribar a les 10, el Blanes va finalitzar amb 18 en contra, i va veure com els portuguesos van disposar de dues faltes directes. El porter Ernest Freixas, però, va mostrar la seva seguretat sota la porteria i les va aturar; la segona va ser en els últims cinc minuts i hauria pogut significar la classificació per a la final del Benfica. En els últims minuts el Blanes va saber aguantar totes les pressions i amb l'empat a dos es va arribar al final i a la pròrroga.

En el temps suplementari el Blanes va mostrar potser el seu millor joc i a banda de mantenir la seva porteria sense encaixar cap gol, va anar a buscar la del rival. El gol definitiu i que va decidir el finalista va arribar a 1:54 del final, quan Kimi Ridaura va rebre una passada dins l'àrea i va enviar la bola per sota les cames del porter fins al fons de la porteria. Era el gol d'or que va fer pujar el 2-3 en el marcador i que va classificar als blanencs per a la final.

FINAL A QUATRE

Semifinals
Proinosa Igualada - Liceo
1 - 2
Benfica - Sather Blanes
2 - 3
(gol d'or)
Final
Liceo - Sather Blanes
(16.00 h)
SL BENFICA
2
SATHER BLANES
3
SL BENFICA:
Ricardo Silva, Valter Neves, Ricardo Pereira, Diogo Rafael, João Rodríguez, Tiago Rafael, Ricardo Oliveira Caio, Toni Sánchez, Carlos Martins i Carlos Silva.
SATHER BLANES:
Ernest Freixas, Petxi Armengol, Ramon Benito, Dani Rodríguez i Jepi Selva –equip inicial–; Àlex Ridaura, Kimi Ridaura, Davis Plaza, Marc Armero i Pere Serrano.
GOLS:
1-0 (10') Ricardo Oliveira Caio. 1-1 (30') Petxi Armengol. 2-1 (35') João Rodríguez. 2-2 (37') Dani Rodríguez. 2-3 (58') Kimi Ridaira.
ÀRBITRES:
Alessandro da Prato i Alberto Bisacco (col·legi italià).
COMENTARI:
El delegat d'Esports de la Generalitat a Girona, Josep Saguer, va acompanyar al Blanes en aquesta important cita.

Classificat per a la propera lliga europea l'any del 50è aniversari

La classificació per a la final de la CERS ha de portar com a premi afegit per al Blanes el dret a jugar la lliga europea la propera temporada. Aquest fet coincidirà amb la celebració del 50è aniversari de l'entitat i és considerat per al president del club blanenc, Josep Ridaura, com un fet històric. El Blanes també farà història avui amb la disputa de la seva primera final en una competició europea. Al davant tindrà un equip que té molta més experiència en les finals, tot i que el seu últim títol data del 2003, quan va guanyar la lliga europea. En aquella edició de la màxima competició de clubs es va produir el primer i únic enfrontament europeu del Blanes i el Liceo. Va ser en la primera eliminatòria i els blanencs van perdre a casa en el partit d'anada per un ajustat 2-3. En la tornada disputada a Riazor hi va haver un empat a dos gols. En aquesta temporada els dos enfrontaments entre els blanencs i els gallecs en l'OK Lliga han estat favorables al Liceo. En la primera jornada de lliga, el Blanes va perdre per 2-7 a casa, mentre que en el primer partit de la segona volta a Galícia van tornar a perdre per 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.