L'empat a Kolding no permet al Barça segellar la primera posició del grup

Aquest lloc serà pel Kiel si avui el modest Skopje no dóna una gran sorpresa

L'escenari dificulta el trajecte dels blaugrana en els vuitens i els quarts

Xavi Pascual
TÈCNIC DEL BARÇA BORGES
«Potser ha estat la millor primera part de la temporada, però la seva porteria ha estat excel·lent»
«Quan encara falta el partit del Kiel, afrontem la lliga de campions com a segons de grup. El rival del sorteig de vuitens segur que serà complicat. Si passem, ja pensarem en els quarts»
Juanín García
EXTREM DEL BARÇA BORGES
«Hem tingut oportunitats de guanyar al final i l'empat ens sembla poc»

Si no és que el astres inspiren aquesta tarda el Vardar Skopje al Sparkassen-Arena de Kiel, el Barça Borges tancarà el grup D de la lliga de campions com a segon classificat després d'haver deixat escapar la possibilitat d'assegurar el lideratge a la pista del Kolding. L'empat (25-25) signat en la 10a i última jornada s'intueix insuficient per gaudir d'un trajecte més assequible en la màxima competició continental, el gran objectiu de la temporada una vegada la lliga ha quedat encarrilada pel Ciudad Real. El segon lloc virtual implica un creuament més exigent en els vuitens i els quarts i, el que és pitjor, no assegura afrontar les dues eliminatòries amb la tornada al Palau. Caldrà, doncs, que la fortuna acompanyi els blaugrana de cara al sorteig d'emparellaments programat per dimarts.

Tal com va anar el desenllaç del partit, es pot dir que el Barça va obtenir un punt a Kolding, un escenari complicat, on el Kiel també havia signat taules (31-31). Laszlo Nagy va ser l'encarregat d'establir el definitiu 25-25 just en el darrer segon. Un marcador tan decebedor per als blaugrana com per als amfitrions, els quals necessitaven el triomf per certificar el tercer lloc del grup. De fet, a només 17 segons del final, empat a 24-24 i pilota dels danesos, el tècnic Xavi Pascual va donar instruccions d'arriscar en defensa per mirar d'interceptar una passada i marcar al contraatac. Un risc necessari ja que la derrota tampoc implicava canvis de classificació. Al final, Lukas Karlsson i tot seguit Nagy van protagonitzar el definitiu intercanvi de gols que ho va mantenir tot igual.

El partit va tenir dues vessants per al Barça Borges. Una primera part correcta, en la qual sempre van portar la iniciativa gràcies a una defensa sòlida que va frenar el joc ofensiu dels locals. Per contra, la superioritat dels catalans no es va traduir en el marcador ja que el màxim avantatge no va superar els tres gols (3-6) i en el descans era de dos (10-12). En aquest aspecte va col·laborar el porter Anders Petersen –16 aturades–, que va amargar els extrems blaugrana.

En la segona part, per contra, la situació es va tòrcer. El Kolding va sortir amb una marxa més i empès per algunes decisions arbitrals, com una doble exclusió d'Ugalde i Garabaya, va aconseguir capgirar el resultat (18-17). Encara quedava un quart d'hora, en el qual l'equip danès va arribar a distanciar-se per dos gols (22-20 i 24-22). Iker Romero, Mikkel Hansen i Nagy van prendre la responsabilitat, però ja només van poder conduir a l'empat.