L'Arboç presentarà un contenciós contra la Generalitat perquè l'obliga a reservar terrenys per a l'A-7

L'Ajuntament es resisteix a preveure el Logis al POUM

Quan la Comissió d'Urbanisme va aprovar definitivament la passada primavera el nou POUM de l'Arboç, hi va incloure una reserva per a la futura autovia A-7 que correspon al traçat que el govern català ha defensat malgrat l'oposició local, i que passaria per la Cobertera de Calafell. Des del consistori arbocenc, però, no accepten aquesta imposició de la Generalitat sobre la seva planificació i estan disposats a arribar fins al contenciós per evitar aquesta reserva. De moment, l'Ajuntament està pendent de la resolució del recurs d'alçada que va presentar contra la decisió de la comissió. «No creiem que ens contestin, i un cop s'esgoti el termini impugnarem la decisió als tribunals», va explicar l'alcalde de l'Arboç, Carles Ribé.

Des de l'Arboç no entenen perquè els obliguen a afectar uns terrenys quan, de moment, Foment no s'ha definit clarament sobre quin traçat tindrà l'A-7. El govern estatal, de fet, està fent l'avaluació ambiental de les cinc opcions que hi ha sobre la taula: la de la Cobertera, dues més que passarien pel sud de l'Arboç, una quarta que es construiria entre l'Arboç i Banyeres i una darrera que suposaria ampliar a un quart carril l'AP-7 i fer-la gratuïta entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès, que és la preferida pel territori.

L'Arboç, de fet, ja va presentar un contenciós contra l'Estat pel silenci exercit en l'estudi de l'A-7. També ha impugnat el fet que el govern català tan sols prevegi l'opció de la Cobertera a la planificació territorial.

No adaptat al Logis

Al mateix recurs d'alçada presentat contra la decisió de la Comissió d'Urbanisme, l'Ajuntament de l'Arboç també ha fet constar la seva oposició a reservar els terrenys per a la plataforma logística del Logis Penedès, que s'ha de construir entre el municipi, Banyeres del Penedès i Sant Jaume dels Domenys. «No podem acceptar aquesta reserva que ens han imposat perquè ens suposaria haver de fer un altre POUM», va dir Ribé.

Segons l'alcalde, la implantació del Logis suposaria un creixement molt més fort del municipi del que es preveu al POUM. «Si hem de preveure aquesta infraestructura, llavors la memòria que acompanya el pla s'ha de refer perquè ja no és vàlida», va assegurar Ribé. L'alcalde va recordar que el POUM preveu crear una petita zona industrial dins del terme per agrupar les indústries que estan repartides pel terme municipal i lamenta que el desenvolupament del Logis acabaria provocant el fenomen contrari al territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.