la columna

PSC, gent d'ordre

El PSC es va manifestar en contra del referèndum o consulta o enquesta o com se'n vulgui dir d'Arenys de Munt, al·legant que no era legal que l'Ajuntament li donés suport. Va actuar el jutge, va donar la raó al PSC, l'Ajuntament va acatar la sentència traslladant l'urna a un espai neutre, i el que no s'acaba d'entendre és que el PSC, ara que la legalitat es complia, seguís entossudit a no participar en la consulta, diguem-ne consulta. Si el PSC era partidari de votar no a la pregunta formulada a la papereta, per quin motiu no va anar a votar no?, per quin motiu no va donar permís als seus militants arenyencs a participar en l'enquesta, diguem-ne enquesta?

Carme Chacón, la candidata del PSC més votada de totes les candidates hagudes i per haver, la que havia de defensar els interessos de Catalunya amb la força de milers i milers de vots i que des que va ser neutralitzada per Zapatero i les instàncies militars no ha dit ni una paraula sobre l'Estatut o sobre el finançament, ha parlat en canvi de la consulta d'Arenys de Munt. Ha dit que no està a favor ni de la independència de Catalunya ni de la Falange –curiosa disjuntiva–, i que considera que Catalunya tampoc no està per una cosa ni per l'altra perquè és un país de gent d'ordre. Podria haver dit gent responsable, gent seriosa, però ha dit gent d'ordre, santa paraula.

On avui més abunda la gent d'ordre i gent a l'ordre és al PSC. Més que al PP, que sempre té un estirabot a punt. El nostre mal no vol soroll, menjar poc i pair bé, a poc a poc i bona lletra, no estirem més el braç que la màniga, la revolució dels petits gestos: aquestes són les consignes i el capteniment del PSC, un partit que ha criat panxeta i juga al dòmino al casal d'avis.

Montilla i Iceta adverteixen Zapatero d'una possible desafecció dels catalans envers Espanya, i quan la desafecció dóna senyals de vida a Arenys de Munt corren a mobilitzar jutges i ministres. Què entenen per desafecció, ells que la preveuen? Que ens abstindrem de menjar callos a la madrileña?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.