Societat

Informàtica per als alumnes del Joan XXIII

El centre d'educació especial olotí inicia una campanya de recollida de fons per comprar tauletes digitals

Les noves tecnologies, que ja formen part dels recursos de què disposen els centres d'ensenyament en general, de mica en mica s'incorporen als centres que tracten alumnes amb necessitats especials, on esdevenen un material de gran utilitat. En aquest context, l'Amipa del Centre d'Educació Especial Joan XXIII, d'Olot, ha impulsat aquest curs una campanya de captació de fons que, amb el nom de Connecta'm, té com a finalitat el finançament de la compra de material informàtic, bàsicament tauletes digitals.

Comunicació

La intenció de l'escola és que aquest material el puguin fer servir els alumnes amb trastorns de l'espectre autista o amb grans limitacions físiques, per així comunicar-se, explicar-se amb més facilitat o, simplement, jugar.

Les aportacions es poden fer a través d'uns punts de recollida que hi haurà en diversos establiments de la comarca, com per exemple el restaurant B-Creck de la plaça Clarà, que ha estat el primer a col·laborar-hi. La campanya té el suport de l'Ajuntament d'Olot i, en la seva presentació, hi ha participat l'alcalde, a més de la representant de l'Amipa, Antònia Lledó, i el director del Joan XXIIII, Jordi Sunyol.

Un referent

L'Escola Joan XXIII d'Olot és una escola d'educació especial, privada i concertada amb el Departament d'Ensenyament. El titular del servei és la fundació Integra. Es tracta d'un centre d'àmbit comarcal, que atén persones amb discapacitats intel·lectuals. L'equip docent el formen mestres d'educació especial, educadors, psicòlegs, fisioterapeutes, logopedes, així com monitors de menjador i assistents socials.

L'escola Joan XXIII va ser de les primeres de la demarcació dedicades als discapacitats intel·lectuals i està considerada un referent en el seu àmbit al nostre país.

Activitats que els integren en la resta de la societat

L'Escola Joan XXIII té en marxa diversos programes vinculats a la resta de la societat. Un dels de més èxit és el taller artesanal de productes elaborats amb paper. El taller tenia la seu a les instal·lacions de l'escola, al veïnat de les Fonts, però va quedar petit arran de l'augment de l'activitat que s'hi generava. L'abril de l'any passat va obrir un taller botiga al centre d'Olot, al carrer Bonaire, a la cruïlla amb l'Alta Madoixa. Hi van traslladar el taller per poder assumir l'increment de l'activitat i així dur a terme les tasques pertinents en un espai més ben adaptat que el que han tingut fins ara. “Hem traspassat els límits del taller, ens hem obert a Olot”, va assenyalar en aquell moment una de les educadores. La fabricació de paper artesà té com a objectiu dotar els participants de més autonomia i, per tant, de més qualitat de vida. A la vegada, fomenta la sensibilització i l'obertura cap a la societat. Aquesta nova botiga es pot dir que és la culminació del projecte social del taller de paper iniciat fa vuit anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]