Societat

Empuriabrava serà el marc a l'estiu de l'Sky Film Festival

La manifestació vol ser un referent internacional del cinema relacionat amb la temàtica del cel, l'aire i el vol

Tindrà lloc al juny, amb projeccions i actes en un escenari principal a la platja

Castelló d'Empúries i Empuriabrava s'ompliran aquest estiu de projeccions audiovisuals i activitats relacionades amb la temàtica del cel, l'aire i el vol com a eix central. El festival, impulsat per l'empresa de producció audiovisual MultiSignes, es vol convertir en un punt de trobada internacional d'especialistes i curiosos d'aquesta temàtica, aprofitant les sinergies amb el túnel del vent i el centre de paracaigudisme d'Empuriabrava.

El convent de Santa Clara, a Castelló d'Empúries, serà un dels escenaris del festival, amb projeccions i com a espai de recer en cas de mal temps; però el gruix principal de les activitats serà a Empuriabrava, i més concretament a la platja, on es faran projeccions nocturnes, ponències i exhibicions de surf d'estel, parapent i vol amb globus aerostàtics. A la platja també hi haurà instal·lat un espai infantil i la fira comercial i gastronòmica del festival.

Atraure nous visitants

La presentació de l'Sky Film Festival, ahir a Castelló, es va dur a terme amb la presència de l'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí; Montserrat Mindan, alcaldessa de Roses; i Josep Blanch, vicepresident del Patronat de Turisme, a més d'Anna Maria Martín, David Riera i Francesc Martin, els impulsors de l'esdeveniment. Tots van coincidir a recalcar que l'objectiu del festival no es limita a proposar una activitat més d'estiu, sinó que ha de ser l'oportunitat per promocionar l'Empordà i els Aiguamolls, i que pot ser una nova cita per atraure un públic familiar i un tipus de turisme diferent de l'habitual de la zona. Actualment a Europa només hi ha dos altres festivals semblants, un a Jaén i l'altre a França.

LA DATA

18.06.15
El festival
s'iniciarà el 18 de juny amb un dia dedicat a les escoles i les projeccions se succeiran fins al 21 de juny.

Presentació a càrrec de Martí Gironell

El fil conductor del festival serà la projecció de produccions audiovisuals, distribuïdes en les categories de cinema de ficció, no-ficció, natura, televisió i publicitat. Un jurat premiarà les produccions més destacades amb un premi Aiguamolls (categoria natura) i un premi Álvaro Bultó (esports d'aire i vol). La presentació del festival serà a càrrec del periodista i escriptor Martí Gironell, hi entre els ponents hi haurà la meteoròloga Mònica López, el naturalista Jordi Sargatal i el paracaigudista Santi Corella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia