Espinosa diu que les obres a Flix han de començar, però no concreta quan

La ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, va admetre ahir a la tarda, durant la seua compareixença al Senat, que ja «ha arribat l'hora d'agilitzar les obres» de descontaminació del pantà de Flix. Amb tot, Espinosa va continuar sense concretar una data d'inici i un calendari dels treballs, que era el que li demanava l'exalcalde flixenc i senador de l'Entesa Catalana de Progrés, el republicà Pere Muñoz. «Coincideixo amb vostè que, una vegada salvades les dificultats tècniques, cal posar-nos en marxa i tirar endavant les obres; perquè no tingui cap dubte que les farem», va precisar.

Però tot i remarcar la «voluntat i decisió política» del govern del PSOE per solucionar la contaminació del pantà de Flix –a partir d'un informe científic que el PP «havia amagat»–, la ministra es va limitar a recordar que les obres per netejar l'embassament estan «adjudicades i contractades» per un import de 133 milions d'euros. A més, va dir que ja s'han formalitzat els contractes d'assistència tècnica i de la direcció ambiental i de coordinació de seguretat i salut, per 7,7 milions d'euros més. Espinosa va reiterar que el projecte ha estat completat amb un pla per evitar les conseqüències d'una possible contaminació de l'Ebre aigües avall de Flix, i també amb una inversió addicional de 50 milions per garantir l'abastament d'aigua a 75 poblacions de la demarcació de Tarragona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.