Nadal i el territori

Conseller Nadal, d'esquerres són moltes més coses, i que són contraposades a aquesta política d'infraestructures que el departament (d'esquerres) que presideix porta a terme. És d'esquerres una bona política social, tenint en compte tots els ciutadans, i no ho és fer aquestes ferides mortals al territori i als que l'habitem.

Obres com la nova C-31 i l'autovia de les Gavarres no consideren el ciutadà. És anar contra totes les recomanacions internacionals per no afavorir el canvi climàtic. Perpetrar la mala política econòmica del capitalisme més anacrònic és d'esquerres? Ho seria, si hi hagués una bona política d'infraestructures pensada per al transport públic que solucionés els problemes reals de mobilitat dels que l'habitem. Tots volem un verdader debat sobre el territori, però no hi és, de la mateixa manera que no hi ha una participació ciutadana real; els ciutadans som segurament per als polítics una pedra a la sabata, menys a l'hora de votar.

Tirant pel dret destrossen irreversiblement aquest paisatge que vostè adjectiva com a harmoniós i de gran bellesa. Devastar-lo és d'esquerres? On és el debat? Aquest que diu, ara cal més que mai, jo diria que fa anys que cal i que no hi és. Aproven POUM insostenibles, i parla d'endreçar el territori, però si cada dia hi ha més zones industrials al costat de les carreteres i a ben poca distància, allò que vostè en els plans directors deia que volia evitar.

És d'esquerres treure les carreteres de l'interior de les poblacions, també diu, perdoni, això és ser pràctic, una cosa es treure les carreteres i fer rondes i una altra és fer obres sobredimensionades i innecessàries. Què deixarem als nostres fills i néts? Amb aquestes obres hi guanyen molt pocs i hi perdem tots, vol dir que això és d'esquerres?