Política

LA CRÒNICA

Mítings amb berenar i sense moure's de casa

Pels volts de les sis de la tarda, un grup de joves enfilen el carrer de Sant Bru de Tiana carregats amb cistells. Caminen decidits fins al jardí de casa de la Dolors, on ja els esperen uns quants veïns del carrer i coneguts de l'amfitriona que s'han aplegat per escoltar les propostes electorals de Junts per Tiana, una agrupació d'electors que s'entrena en política assajant noves fórmules per fer arribar el seu missatge a la gent del poble. Si fa anys que es fan promocions de venda a domicili amb demostracions de productes, les conegudes reunions del Tupperware, i fa poc s'hi han afegit grups d'artistes que organitzen representacions teatrals i concerts de petit format en cases particulars, per què la política no es pot presentar també en aquest format? Això és el que van pensar a Junts per Tiana, i, dit i fet, han decidit posar-ho en pràctica com a manera d'explicar el programa electoral a persones de defugen el format de grans mítings però que poden estar interessades a conèixer què volen fer aquest grup de gent pel seu poble, consultar-los dubtes i exposar-los idees.

El tuppercandidat, Isaac Salvatierra, acompanyat per altres integrants de la llista, saluda els presents que ja seuen al voltant del jardí de la Dolors. Obren el cistell i en treuen dolços casolans, sucs de fruita i te que reparteixen entre els assistents per fer passar millor les propostes que els pensen presentar. “Hem cuinat el programa a foc lent, però si cal el rectificarem de sal”, entra en matèria Salvatierra, que esbossa les línies mestres del seu projecte per aconseguir una Tiana més transparent, més verda i més viva. La dotzena de veïns que s'hi han aplegat l'escolten amb atenció i l'interpel·len sobre temes que els interessen, com ara la promoció de les empreses locals i la supressió de barreres arquitectòniques. Fins i tot el gat de la mestressa ho escolta amb atenció. Un cop acabada la sessió, cal preguntar si les explicacions els han convençut. “El meu vot i el de la meva família, ja els tens”, diu una de les assistents. D'altres no són tan directes, però agraeixen la possibilitat d'aquest contacte directe amb el candidat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia