La independència va per pobles

Els plens gironins debaten, amb resultats desiguals, el suport a les consultes populars

Blanes.

Va caldre el vot de qualitat de l'alcalde perquè el ple aprovés anit donar suport, «quan es donin les condicions necessàries», a la celebració d'una consulta popular sobre la independència. La moció havia estat presentada per ERC, que va rebre el suport de CiU –té l'alcaldia– i PDB. En contra, van votar-hi el PSC i el PP, mentre que EUA es va abstenir.

Ripoll.

El ple preveu aprovar avui a la nit una moció per donar suport a una consulta popular sobre la independència promoguda per ERC, al govern, i per CiU, a l'oposició, que sumen prou vots junts. El PSC, que també governa, se'n desvincula. Amb tota probabilitat es crearà una plataforma d'entitats ciutadanes per impulsar la consulta.

Sant Joan de les Abadesses.

Amb els vots a favor del PSC, al govern, i l'abstenció de CiU, a l'oposició, ha quedat sobre la taula la moció d'ERC a favor de la consulta sobre la independència, també a l'oposició. El PSC vol consensuar-la perquè s'emmarqui en la legislació vigent, i ERC li retreu que obeeix ordres de partit.

Roses.

El ple d'ahir va tombar la moció presentada per ERC, a la qual només es va afegir CiU, per donar suport a una consulta sobre la independència. Sí que va tirar endavant una moció alternativa proposada pels tres grups del govern excepte ICV (PP, GIR i PSC) en què es defensen les consultes populars, però en la qual s'evita la paraula independència. Es dóna la circumstància que CiU i ERC també van donar suport a aquesta altra proposta, considerant que era la mateixa. El regidor d'ICV es va abstenir en tots dos casos.

Vidreres.

Tots els grups municipals mantenen converses fins a l'últim moment per acostar posicions i aprovar avui una moció que defensa el dret a l'autodeterminació de Catalunya i a impulsar consultes sobre la independència a través del teixit associatiu local.

Lloret de Mar.

ERC, a l'oposició, va cedir en la moció sobre una consulta popular que va presentar al ple d'ahir i va acceptar que s'hi canviés la paraula independència per la d'autodeterminació, i que s'hi eliminés que la coordini decidir.cat, a favor del teixit associatiu. La moció es va acabar aprovant.

Arbúcies.

La Taula d'Entitats Cíviques d'Arbúcies (TECA) s'ha creat expressament per a la realització d'una consulta popular sobre la independència. La proposta es debatrà en el ple d'avui, i tot apunta que tindrà el suport necessari. L'entitat està formada per una plataforma d'entitats diverses. ERC i el PSC governen en minoria amb cinc regidors, i a l'oposició hi ha cinc regidors de l'Entesa, dos de la CUPA i un d'Independents per Arbúcies.

Llagostera.

El ple de demà debatrà una moció d'ERC. L'equip de govern (CiU i IxLl) encara no ha debatut si donarà suport a la proposta. ERC està a l'oposició juntament amb el PSC i ICV-EUiA. Sembla que prosperarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.