PSC i PP voten junts a Granollers per rebutjar una moció de suport a les consultes populars

La Junta de Portaveus de l'ajuntament de Granollers prèvia al ple municipal va rebutjar ahir, amb els vots en contra del PSC i el PP –que sumen 17 regidors--, la moció de suport a les consultes populars per la independència que el grup municipal d'ERC va presentar el passat 23 de setembre. La iniciativa va comptar amb els suports de la formació republicana i de CiU, que sumen vuit regidors. Des d'ERC s'ha reconegut el «disgust» que els hi ha suposat aquesta decisió, tot i que han avisat que treballen per poder organitzar una plataforma que pugui fer una consulta popular la Diada de Sant Jordi de l'any que ve.

La regidora d'ERC a l'ajuntament granollerí, Isabel Alcalde, ha explicat que «ja s'esperaven» que el PP votés en contra de la moció. Pel que fa al PSC Alcalde ha reconegut que els hagués agradat que el partit majoritari a la ciutat els hagués donat suport, sobretot «perquè la moció no anava tan encaminada a que els partits organitzin consultes sobre l'autodeterminació, sinó a permetre que els ciutadans puguin opinar i que, en cas que alguna plataforma demani fer-ho, saber si l'Ajuntament hi donaria suport».

Tot i el rebuig, Alcalde també ha explicat que des d'ERC, i també CiU, estan en contacte amb diverses entitats socials i culturals de la ciutat per veure si es pot crear una plataforma que organitzi la consulta. La regidora, però, ha avisat que aquest procés no pot ser dirigit des dels partits, que creu que han de ser «un més», sinó que «la pròpia societat ho ha de veure clar». Alcalde fins i tot ha descartat que aquesta plataforma pugui organitzar una consulta a finals d'any, i s'ha marcat la diada de Sant Jordi del 2010 com a possible data.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.