El regidor de Palafrugell d'Entesa va plegar a l'estiu per manca de confiança de l'alcalde, del mateix grup

Acusa els socis de govern, ERC i CiU, de «prepotents»

Rocafull va explicar ahir a aquest diari que el que va dir al ple, dient que plegava per motius personals, era la versió «oficial». Però que també volia comunicar-ho als seus companys de partit, EUiA. Per això, al cap de pocs dies, apareix l'escrit al web del partit de les comarques gironines del dia 5 d'agost.

I en aquesta carta, Rocafull explica detalladament els motius exactes que el van portar a deixar el càrrec de regidor a Palafrugell. El principal, com va deixar clar ahir, va ser la manca de confiança del seu company de grup i alcalde, Lluís Medir. «Un moment determinat detecto que l'alcalde no em té confiança, i, seguidament, jo li perdo també la confiança», va explicar l'exregidor per justificar la seva marxa.

Una marxa que, inicialment, no volia portar a terme, ja que apostava per quedar-se, esperar el canvi d'alcaldia, amb l'entrada de Sergi Sabrià (ERC), i trencar el grup. «Era l'opció que jo hagués triat, la que el cos em demanava», diu a l'escrit. Però, després afegeix que la va descartar davant la manca de suport de companys del grup.

Rocafull, abans, explica en l'escrit que no li agradava el pacte amb ERC i CiU. Però el va acceptar, conscient que des d'Entesa el que «es buscava –cal reconèixer-ho– era no perdre l'alcaldia i donar una bona sortida en Medir».

I, després de dos anys de mandat i pacte, Rocafull conclou els problemes de relacions amb els regidors dels grups del pacte. «Tampoc m'ha agradat mai el tarannà dels regidors de CiU i d'ERC (d'aquests darrers en especial), la seva actitud, la seva prepotència, el seu afany de protagonisme...», diu a la carta.

I, a més, exposa les «ingerències» dels companys i altres regidors dels dos grups en les seves àrees. Així recorda que molts polítics manen a l'àrea d'Urbanisme; «és un desgavell institucional que dóna peu a la falta d'un criteri i una autoritat clara per als tècnics i el personal de l'àrea». Però també recorda els problemes a la policia local, i exposa «l'animadversió de la gent del grup i dels regidors d'ERC», i sobre Mobilitat, «on m'he trobat amb les reticències (per no dir-ne por) de l'alcalde, i els dubtes de la resta de regidors».

Rocafull conclou que les decisions polítiques es prenen des del gabinet d'alcaldia, que es reunia setmanalment, amb la presència de l'alcalde i Núria Rivas, més dos regidors d'ERC i un de CiU.

LA FRASE

ANTONI ROCAFULL
EXREGIDOR D'ENTESA
«L'entorn, el dia a dia, la falta de comunicació i de lideratge, l'actitud i la falta de confiança de l'alcalde han estat determinants: des del primer dia l'alcalde i Rivas han tingut més empatia amb els regidors d'ERC que no pas amb els del propi grup»

El ple i l'independentisme

El ple de Palafrugell va aprovar ahir amb els vots d'ERC i CiU, al govern, i d'AMC, a l'oposició, a més de regidors del PSC (oposició) i d'Entesa (govern), una moció de suport de l'Ajuntament a facilitar una consulta popular sobre la independència de Catalunya.

Altres pobles gironins també s'estan sumant aquests dies a la iniciativa:

Mieres.

El ple va aprovar dimarts de manera unànime el seu suport a la consulta independentista que vulgui impulsar alguna entitat.

Santa Coloma de Farners.

Ahir a la nit el Casal Popular Independentista La Sega 1640 i diversos ciutadans ja van fer una primera reunió per tirar endavant la consulta popular.

La Vall d'en Bas.

CiU, al govern, i ERC, a l'oposició, van consensuar i aprovar en el ple d'ahir una moció de suport a una consulta.

Olot.

Ja s'ha constituït formalment la plataforma que impulsarà les consultes a tota la comarca de la Garrotxa.

Sarrià de Ter.

L'Ajuntament va aprovar per ple una moció de suport a iniciatives que sorgeixin d'una consulta popular per a la independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.