Un vaixell s'enfonsa a Mataró i origina una taca de gasoil de 550 m²

El vessament està controlat, no afectarà les platges i avui reflotaran l'embarcació

El mar va engolir, a 3,7 quilòmetres de distància de la costa mataronina, el vaixell Arrillon, una gavarra que transportava sacs de grava per a unes obres de la dessalinitzadora de Blanes. Els dos únics tripulants del vaixell van poder ser rescatats i van sortir il·lesos de l'incident, el qual, però, va provocar una fuita de gasoil del tanc de combustible, que ahir a la tarda havia ocasionat una taca amb una forma triangular de 550 metres quadrats. Amb tot, l'equip de Salvament Marítim que es va desplaçar fins al lloc dels fets va aconseguir frenar la fuita tapant els forats del dipòsit i evitant que es vessés la totalitat dels 1.000 litres de fuel emmagatzemats. L'equip, que depèn de Foment, va desplaçar dos remolcadors fins al lloc, i per segellar el tanc un equip de submarinistes va accedir a l'embarcació, enfonsada a uns vint metres sota el nivell del mar. Per la seva banda, la Creu Roja va mobilitzar tres embarcacions i Protecció Civil va activar el pla especial d'emergències per contaminació accidental d'aigües marines cap a les dotze del migdia.

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el delegat del govern espanyol, Joan Rangel, es van desplaçar fins a la capital del Maresme per seguir les tasques de contenció del gasoil. A la tarda, Rangel va assegurar que la situació estava «perfectament controlada».

«Sortosament, no ha estat més que un ensurt», va puntualitzar el delegat del govern espanyol, que va afegir que «el vessament de gasoil al mar no ha arribat als mil litres, i la taca, amb una forma triangular, no va cap a la costa sinó que s'ha quedat estancada a unes dues milles, entre Mataró i Port Balís».

Un cop controlada la fuita, els equips de salvament tenen l'objectiu ara de reflotar l'embarcació, cosa que es preveu que es pugui començar a fer avui a partir de les nou del matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.