Societat

Esmorzar de Ciència sobre ciberseguretat

El debat del 7 Portes el protagonitzaran el matemàtic Gómez Urgellés; Jordi Puiggalí, de l'empresa Scytl, i el cap del Centre de Seguretat de la Informació, Xavier Gatius

L'Esmorzar de Ciència del restaurant 7 Portes d'aquest febrer estarà dedicat a la ciberseguretat. El debat cientificocultural del dia 21 de febrer analitzarà la seguretat en la informàtica i a la xarxa, el tractament de dades personals o públiques, la pirateria documental... uns conceptes cada cop més habituals i presents en la vida quotidiana.

La trobada científica al 7 Portes de Barcelona la protagonitzaran Joan-Vicenç Gómez Urgellés, matemàtic i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i autor del llibre Matemáticos, espías y piratas informáticos: codificación y criptografía (Divulgación); Jordi Puiggalí Allepuz, cap de seguretat i vicepresident de recerca i desenvolupament de Scytl, l'empresa catalana líder mundial en votacions electròniques, i també Xavier Gatius Garriga, director general del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya.

En aquesta ocasió, seran tres els ponents que presentaran el seu punt de vista sobre les tecnologies i les dades que hi circulen, en lloc dels dos habituals, i oferiran una visió més global de l'encriptació de dades, els virus informàtics, els drets dels consumidors o els de les institucions.

Gómez Urgellés va presidir la Federació de Professors de Matemàtiques de Catalunya (2002-2004). Ha publicat diversos llibres de divulgació i d'educació matemàtica, i ha estat guardonat amb nombrosos premis i reconeixements, entre els quals destaca el premi d'Educació J. Pallach (1999), Recerca i Innovació Educatives Angeleta Ferrer i Sensat (2004), Investigaciones y Experiencias Didácticas (Ministeri d'Educació (2005). El novembre del 2013 va rebre el Premi Nacional de Divulgació Científica Humbert Torres, atorgat per la Fundació Catalana de Recerca i Òmnium Cultural.

Puiggalí Allepuz és coautor de nombroses patents internacionals i articles acadèmics sobre seguretat i criptografia aplicada en el món del vot electrònic. Abans d'unir-se a Scytl, Puiggalí fou director tècnic de projectes de seguretat i infraestructura de clau pública al departament de tecnologies de la informació de la Universitat Autònoma (UAB). També va col·laborar activament amb el grup de recerca criptogràfica del departament de ciència de la computació de la UAB, on va codirigir projectes de recerca sobre infraestructura de clau pública i criptografia aplicada.

Finalment, Xavier Gatius és enginyer en informàtica de gestió per la Universitat de Girona (UG), certificat en ITIL v3 Foundations per Exin i PDD per IESE Business School a la Universitat de Navarra. Abans de director general del centre de seguretat, va ser gerent i director de la divisió de desenvolupament de solucions a la multinacional SII Group Concatel i professor associat de la Business Engineering School La Salle. També és membre del consell assessor de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària.

LA DATA

21.02.16
el diumenge, d'aquí a quinze dies, es farà l'esmorzar sobre criptografia sobre la ciberseguretat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia