25 anys explicant històries

«30 minuts» emet un especial d'una hora sobre els fets històrics que ha viscut

«Actualment hi ha gèneres periodístics molt atractius que ofereixen pinzellades sobre la realitat, però aquesta no és la nostra funció. Nosaltres volem seguir girant al revés els temes, descobrir què hi ha darrere de les coses», explica l'actual director del 30 minuts, Eduard Sanjuán. Al llarg de més de 1.200 reportatges, 30 minuts ha mostrat com canviava el món: guerres, convulsions, moments històrics, canvis socials, etc., i també ha investigat el passat per intentar de donar les claus per al futur. Per celebrar aquests 25 anys en antena, Santiago Torres, Pere López i Carles Señalada, de l'equip del 30 minuts, han elaborat un especial. Es tracta d'un recull d'històries, ofertes en clau d'abecedari –vol ser un menú de degustació–, que presenta una panoràmica tant de la història d'aquest quart de segle com de l'àmplia varietat de temes tractats pel programa. L'especial, d'una hora de duració, presenta una selecció de 26 històries, extretes de més de 50 reportatges diferents, elaborats al llarg d'aquests 25 anys. De les històries triades, n'hi ha que pertanyen a reportatges i documentals premiats internacionalment, i d'altres són temes que han tingut una especial transcendència o, simplement, són el retrat d'una època o d'una manera de viure.

700 reportatges al web

L'aniversari del programa coincideix amb la posada en marxa de la nova web del programa www.tv3.cat/30minuts, en què, des d'ara, els usuaris tindran a l'abast tot l'arxiu històric del programa. «Hi ha més de 850 fitxes de programes i 700 reportatges de producció pròpia a la web, una iniciativa que ha implicat molta feina a molts departaments, i que té l'objectiu que els reportatges tinguin vida més enllà de l'emissió televisiva», va explicar Sílvia Pairó, productora del 30 minuts. A la web s'hi podran localitzar, doncs, tots els reportatges fets des del 1984 fins ara, dels quals es disposa de drets d'emissió per internet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.