Els ajuntaments de l'Ebre donen suport a la lluita dels treballadors de Lear

La consellera de Treball exigeix als directius de l'empresa un pla social «proporcional i suficient»

La consellera de Treball es va reunir ahir durant prop de dues hores amb Mariano de Torres i José María Sas, directius de Lear, per reclamar-los alternatives al tancament de la planta de Roquetes. Fonts del Departament de Treball van explicar que Serna els va exigir també que es redueixi l'impacte de l'ERO, així com un pla social «proporcional i suficient» per fer front a l'impacte que suposarà per as afectats i per a les Terres de l'Ebre la decisió de la multinacional.

D'altra banda, el comitè d'empresa de Lear es va reunir ahir amb els alcaldes de l'Ebre. «Les condicions d'acomiadament que ha acordat Lear en altres plantes, com Cervera i Àvila, aquí s'han de millorar i per aconseguir-ho cal la implicació de tothom», va dir el secretari general de la USOC a l'Ebre, David Queralt. «A més de les indemnitzacions, és necessari mobilitzar el territori per aconseguir un pla d'industrialització», va manifestar el secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró, en una reunió en què a alguna delegada sindical se li van escapar les llàgrimes en explicar la situació que viuen els treballadors. «Hi ha parelles, com és el meu cas, que marxaran tots dos a l'atur, però n'hi ha d'altres que ja tenen la parella aturada», va assenyalar Soledad Roca, delegada de CCOO.

Per la seua banda, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, va expressar el suport institucional al comitè d'empresa. «És el moment d'estar units i picar la cresta a qui faci falta, sigui del partit que sigui», va dir Andreu. En aquest sentit, l'alcalde de Roquetes, Francesc Gas, va reclamar la intervenció del president de la Generalitat, José Montilla, que encara no s'ha pronunciat sobre el tancament de Lear a Roquetes. «Si per salvar la Nissan se'n va anar al Japó, hauria de fer el mateix pels treballadors de Lear», va manifestar l'alcalde de Roquetes.

Protesta a Barcelona

Més enllà del calendari de mobilitzacions que hi ha convocat per la setmana que ve, el comitè d'empresa està preparant una manifestació a Barcelona perquè el tancament de la planta de Roquetes tingui ressò en els mitjans d'àmbit estatal, i una altra a Valls, a la seu de Lear.

ICV, el PSC i CDC han mostrat el seu suport als treballadors de Lear i avui està previst que el president d'ERC, Joan Puigcercós, es reuneixi a Roquetes amb els sindicats.

«El futur depèn de trobar valor afegit al sector primari»

M.R

«La dècada prodigiosa de l'economia ja s'ha acabat.» Ho deia ahir a Tarragona Josep Oliver, catedràtic d'economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Segons l'economista, l'arribada de grans inversions d'empreses multinacionals ja s'ha acabat i, en aquest sentit, cal buscar altres solucions als elevats índexs d'atur que pot deixar el tancament de plantes com la de Lear a Roquetes. «Les Terres de l'Ebre tenen un gran potencial turístic i agrícola», deia Oliver, i assenyalava precisament el sector primari com un dels camins a explotar per sortir de la crisi econòmica a les comarques de l'Ebre. El catedràtic parlava de saber trobar el valor afegit al producte del camp per aconseguir vendre excel·lència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.