Martinoy demana que es desencalli l'N-II

El delegat del govern de la Generalitat a les comarques gironines, Jordi Martinoy, va demanar ahir que es desencallin «el més aviat possible» els tràmits burocràtics que estan impedint la represa de les obres de l'N-II en el tram que estan aturades, just entre Caldes i Sils. Begar Construcciones y Contratas, que és una de les dues empreses de l'UTE a les quals es van adjudicar els treballs, no ha renunciat a l'obra, tot i haver presentat concurs de creditors, i això està dificultant que Foment pugui adjudicar les obres a una altra empresa i tornar a impulsar el projecte. Martinoy, però, no n'ha responsabilitzat l'Estat: «Les lleis són molt formalistes per garantir la transparència, i això que ha passat en aquest tram de l'N-II també ens podria passar a nosaltres», ha afirmat. El delegat ha desvinculat, així, aquest cas «del retard i falta d'inversió històric» en el desdoblament de l'N-II.

Els alcaldes manen la pressa

D'altra banda, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM), va afirmar ahir que amb les últimes notícies sobre l'N-II es veu que hi haurà «més endarreriments», i es va queixar que l'Estat no els hagués «dit res». «Estic una mica decebut de tot això», va dir. Sobre si s'ha parlat de la possibilitat de fer un front comú entre els municipis afectats, Nogué va assenyalar que no se n'ha parlat. «Seria mirar de posar-nos en contacte, però no sé si tinc gaires esperances que els tràmits puguin ser més curts.»

Per la seva banda, l'alcalde de Maçanet, Alfons Soms (PSC), va assenyalar que el fet que l'empresa que va fer concurs de creditors no vulgui deixar l'obra «és un tema greu». «Estem donant una imatge molt nefasta», va opinar. Sobre fer força entre tots els municipis, va reconèixer que «cal pressionar el màxim possible», ja que l'estat actual de l'N-II és «perillós».

L'alcalde de Caldes, Joan Colomer (PIC), va assenyalar que si no s'arregla «veurem què passa». Va afirmar que els grups polítics de l'Ajuntament consensuaran en el proper ple «una moció de protesta», i va recordar que en el ple anterior fins i tot es va parlar de «tallar la carretera».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.