Lear manté la necessitat de tancar la planta de Roquetes i Treball li reclama que amplie el pla social

Els treballadors es van tornar a manifestar contra l'ERO

Una setantena de treballadors de Lear van concentrar-se ahir davant de l'edifici de l'AECE, on va tenir lloc la reunió entre els sindicats i la multinacional per negociar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que suposarà l'acomiadament dels 515 treballadors de l'empresa a Roquetes. També el torn que treballava a la fàbrica va sortir al migdia al carrer en senyal de protesta; unes protestes que es mantindran mentre dure la negociació de l'ERO.

La multinacional no va moure ni un mil·límetre la seua postura i va insistir en la necessitat de tancar la planta per raons econòmiques. «Reclamem un pla de vialitat per la planta de Roquetes, però l'empresa s'hi nega», va explicar el secretari de política sindical del metall, construcció i afins de la UGT, José Antonio Pasadas, després de la reunió. En aquest sentit, els sindicats sostenen que és viable mantenir la producció del model Saab 93 a Roquetes en lloc de traslladar-la a Hongria i allargar la producció d'aquest model fins al 2013 (està previst que s'acabe el 2011). A més, tant els sindicats com el Departament de Treball han demanat a Lear que amplie el pla social de l'expedient. «No han adjuntat un pla d'acompanyament social en la línia dels requisits de l'autoritat laboral per empreses de més de cinquanta treballadors», va assenyalar Pasadas. Una altra informació que han requerit els sindicats són els balanços econòmics del grup dels últims tres anys, tant a Europa com a tot el món. Dilluns que ve tindrà lloc la segona reunió amb la mediació de la Inspecció de Treball.

8 milions per industrialitzar l'Ebre

La comissió de Pressupostos del Congrés dels Diputats va aprovar ahir una esmena presentada pel diputat d'ICV, Joan Herrera, que preveu una partida de 8 milions d'euros per industrialitzar les Terres de l'Ebre en el pressupost de l'Estat del 2010. Segons Herrera, aquesta aportació significarà «un gran impuls» per la recuperació econòmica de les comarques de l'Ebre. «És un primer pas en la definició d'un pla d'industrialització, ara hem de continuar treballant perquè la Generalitat i el territori defineixin el full de ruta de la recuperació econòmica», va assenyalar el diputat d'ICV. Herrera va recordar que ICV aposta perquè aquest pla contemple actuacions com ara l'impuls al port dels Alfacs i la seva connexió ferroviària, la dotació de serveis de qualitat als polígons industrials o l'acceleració del desdoblament de l'eix de l'Ebre, a més de mesures socials per garantir el benestar de les famílies que s'han quedat sense feina. El diputat d'ICV va participar dissabte passat en la manifestació a Tortosa contra el tancament de Lear.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.