Pichi Alonso tampoc va cobrar res els vuit primers anys que va ser seleccionador català

Entén el ressò que ha buscat la FCF amb Cruyff, sempre que aquest s'hi impliqui de debò

Àngel «Pichi» Alonso
EXSELECCIONADOR CATALÀ (1995-2005)
«Entenc la FCF, que ha buscat un ressò per a una selecció que amb el temps s'havia adormit una mica després de jugar amb el Brasil i l'Argentina»
«Si volen que es parli de la selecció catalana, és una bona elecció. Ara bé, una altra cosa serà el grau d'implicació que tingui Cruyff»
«A mi em sembla fantàstic que no cobri res Cruyff, i a la FCF encara li deu semblar més fantàstic»

Johan Cruyff no és el primer seleccionador català que no cobrarà res per fer aquesta feina –la FCF haurà d'aclarir dilluns quin és l'acord exacte amb la Fundació Cruyff–, encara que amb el rebombori mediàtic de dilluns passat ho semblés. Abans del tècnic holandès, Àngel, Pichi, Alonso ja va fer aquesta feina sense contracte durant vuit anys –del 1995 al 2003–, els vuit primers dels deu que va ser seleccionador. Alonso no va tenir contracte amb la federació catalana fins a l'any 2004, quan el president, Jaume Roura, li va oferir el càrrec de director esportiu de la FCF, que incloïa entrenar la selecció absoluta i coordinar les seleccions inferiors. Per a aquesta tasca, Pichi va cobrar uns 22.000 euros l'any, però amb aquests diners, el tècnic castellonenc havia de pagar el sou al seu ajudant Toni Cortés.

Àngel Alonso no va voler fer comparacions entre el seu cas i el de Cruyff, i es va limitar a congratular-se, amb cert sarcasme, del fet que Johan Cruyff faci la feina de seleccionador sense cobrar res: «A mi em sembla fantàstic que no cobri res Cruyff, i a la FCF encara li deu semblar més fantàstic.»

Àngel, Pichi, Alonso, que va tenir l'honor de dirigir la selecció durant deu anys i va viure la seva època daurada –els dos partits contra el Brasil i el primer contra l'Argentina–, és una veu autoritzada per valorar la incorporació del tècnic holandès. «Entenc la FCF, si volen que es parli de la selecció catalana, és una bona elecció. Ara bé, una altra cosa serà el grau d'implicació que tingui Cruyff. Si ell es mou per anar a veure jugadors i demanar-los que vinguin a jugar amb Catalunya segur que tindrà molt ressò la seva feina», puntualitza Alonso. La primera mostra de la importància mediàtica que tindrà el fitxatge de Cruyff la tindrem dilluns que ve en la seva multitudinària presentació al Palau de Congressos: «El que és clar és que dilluns estarà ple de periodistes, una altra cosa serà si li preguntaran per la selecció o li preguntaran per l'actualitat del Barça o el Madrid.» Pichi també valora que potser sí que a algun jugador li farà il·lusió venir a la selecció si Cruyff el dirigeix, però afegeix que això passarà el primer cop i prou.

ELS PARTITS

Catalunya amb Pichi a la banqueta
ANY
PARTIT / RESULTAT
1995
CAT - Barça
5-2
1997
CAT - Bulgària
1-1
1998
CAT - Nigèria
5-0
1999
CAT - Iugoslàvia
1-0
2000
CAT - Lituània
5-0
2001
CAT - Xile
1-0
2002
CAT - Brasil
1-3
2002
CAT - Xina
2-0
2003
CAT - Equador
4-2
2004
CAT - Brasil
2-5
2004
CAT - Argentina
0-3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.