Comunicació

Mor el creador de ‘Bob Esponja’

Stephen Hillenburg, de 57 anys, patia esclerosi lateral amiotròfica (ELA)

La popular sèrie d’animació va arrencar el 1999 i s’han emès prop de 250 episodis

Stephen Hillenburg, el creador de la popular sèrie d’animació Bob Esponja, ha mort aquest dilluns als 57 anys per complicacions de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) que li havia estat diagnosticada al març de l’any passat.

Nascut el 1961 Oklahoma (EUA), Hillenburg va ser professor de biologia marina abans de dedicar-se de ple a l’animació. Impulsat pel seu talent artístic i l’amor a l’oceà i les seves criatures, es va llançar a escriure i il·lustrar històries com a eines d’ensenyament amb personatges que més endavant es convertirien en els habitants del Fons de Bikini, la casa de Bob Esponja.

La sèrie, que va arrencar el 1999, ha arribat arreu del món i s’han emès prop de 250 episodis. Si bé estava adreçada al públic infantil, Bob Esponja també va aconseguir atraure molts espectadors adults.

El Fons de Bikini va donar el salt a la pantalla gran el 2004 amb Bob Esponja: La película, que va recaptar 140 milions de dòlars (123,3 milions d’euros) a tot el món. La seva seqüela, Bob Esponja: Un héroe fuera del agua, va arribar als cinemes el 2015 i va ingressar 325 milions de dòlars (286,4 milions d’euros).

“Estem increïblement tristos per la noticia que Stephen Hillenburg ha mort després de lluitar contra l’ELA”, ha manifestat la cadena de televisió Nickelodeon en un comunicat. “Va ser un amic i un gran soci creatiu per a tots” a l’empresa, afegeix la nota.

La cadena ha destacat que l’animador va donar a la sèrie “un sentit de l’humor únic i una innocència que ha aportat felicitat a generacions de nens i famílies arreu”. Segons la nota, els seus “personatges totalment originals” i el món del Fons de Bikini “romandran com un recordatori del valor de l’optimisme, l’amistat i el poder il·limitat de l imaginació”.

Nickelodeon ha facturat més de 13.000 milions de dòlars (11.456 milions d’euros) en marxandatge relacionat amb Bob Esponja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia