Comunicació

El judici, avui a El Punt Avui TV

La televisió del grup emet des d’avui, íntegrament i en directe, el judici del Tribunal Suprem, que també es podrà seguir en ‘streaming’ pel web del diari

Hi haurà un ampli desplegament periodístic, amb tertúlies, anàlisi i opinió

El Punt Avui i El Punt Avui Televisió engeguen avui un ampli desplegament informatiu perquè cap dels nostres lectors i espectadors es perdi res del que passi al Tribunal Suprem en el judici de l’1-O. A partir d’avui, doncs, noves seccions, el retorn de L’illa de Robinson, periodistes en tots els punts d’interès i una anàlisi diària amb tres sortides diferents: en paper, al web i a la televisió, perquè cadascú esculli el que li sigui més còmode.

Es tracta d’un gran desplegament informatiu d’acord amb l’interès que ha generat el que és probablement el judici amb més transcendència política des del restabliment de la democràcia. La sala penal del Suprem jutjarà els dotze acusats (l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila; l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, actual diputat de Junts per Catalunya, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart) i els nostres lectors i espectadors tindran l’oportunitat de seguir, en directe, les seves explicacions i les dels advocats.

Les penes que se’ls demanen van des dels 25 anys per a Oriol Junqueras, els 17 per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez fins als 7 anys per als exconsellers Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

Més que un directe

Des d’avui, doncs, El Punt Avui Televisió no només emetrà íntegrament i en directe tot el judici contra el referèndum de l’1-O, sinó que recuperarà L’illa de Robinson, un programa que fins fa poc era habitual a la graella d’El Punt Avui Televisió i que dirigeix i presenta Igor Llongueres. Cada dia de judici –els dimarts, els dimecres i els dijous–, a L’illa de Robinson hi haurà un espai de tertúlia i d’anàlisi en què els experts debatran i opinaran sobre les claus del que està passant. A més, també hi intervindran familiars dels presos polítics que, també cada dia, donaran la seva opinió sobre el que hagi succeït. El programa s’emetrà de dos quarts de vuit a nou del vespre, i es reemetrà de dos quarts de deu a onze de la nit.

Equip de periodistes

Un equip de periodistes del diari i la televisió del grup seguirà el judici en directe des de Madrid, des de la mateixa sala del Tribunal Suprem. L’equip de periodistes, encapçalats pel representant del diari a Madrid, David Portabella, i per la periodista especialitzada en informació judicial, Mayte Piulachs, informarà puntualment d’allò que passi a l’interior de la sala i, al final de la jornada, en faran també un balanç a El Punt Avui TV. Altres periodistes seguiran també el judici per donar-ne una altra visió, recollint les frases i les anècdotes més interessants del dia.

Analistes d’excepció

El Punt Avui i El Punt Avui TV tindran els dies de judici la col·laboració d’un equip d’advocats que analitzarà què ha passat en cada sessió des d’un punt de vista jurídic. Horacio Airaudo, Josep Maria Prat, Natàlia Frigola, Núria Angulo, Yago Aubanell i Jaume Rovira seran comentaristes habituals del judici. Un cop a la setmana, al diari i a El Punt Avui TV, analitzaran la situació els advocats Jaume Alonso-Cuevillas i Gonzalo Boye. També, cada setmana, un dels advocats que seran al Suprem ens donarà la seva opinió sobre com s’està desenvolupant el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia