Comunicació

El cas Susqueda, premiat

La periodista Tura Soler va guanyar ahir el Rahola al millor treball informatiu en premsa pel recull d’articles sobre el misteri de Susqueda publicats a El Punt Avui

La periodista garrotxina Tura Soler va guanyar ahir el premi Carles Rahola al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa pel recull d’articles sobre el misteri del doble crim de Susqueda publicats a El Punt Avui. El jurat l’ha premiat “perquè fa un seguiment exhaustiu d’un cas complicat que contextualitza els fets amb moltes fonts”. Soler ja va rebre aquest premi el 2013.

En la desena edició dels premis Carles Rahola de Comunicació Local, que organitzen la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, el jurat també va fer una menció especial a Jordi Dalmau Corominas, pels seus articles d’opinió al Diari de Girona. El premi a la millor fotografia de premsa ha estat per a Aniol Resclosa, que ha rebut el guardó quatre vegades, aquest any per la fotografia Buscant l’arma del crim (Diari de Girona), també relacionada amb el cas Susqueda.

Les altres cinc categories tenien un sol finalista i, en tots els casos, ha estat el guanyador: el premi al projecte de comunicació periodística ha estat per a Sara Montesinos i Martí Albesa, de La Talaia, pel projecte 18+1, una sèrie documental que dona veu als joves immigrants. El premi de comunicació institucional ha estat per a La Llera del Ter. El premi a la millor informació digital s’ha atorgat al web El llegat dels indians , de la Xarxa de Municipis Indians. El premi de ràdio Miquel Diumé ha estat per al programa Sopem a la presó, de Ràdio Capital de l’Empordà, i el de televisió, per a Territori contemporani, de Vallès Oriental TV, pels capítols sobre les comarques gironines. Tots els premis estan dotats de 1.000 euros, exceptuant el de projecte (2.000).

El president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Joan Ventura, va denunciar en el seu discurs la proliferació de les notícies falses i va subratllar que “la funció principal del periodisme és oferir una informació veraç”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia