Comunicació

Retiren del web de Llançà una oferta de feina que discriminava el català

L’anunci requeria el coneixement del castellà, mentre que pel que fa al català es diu que és “valorable, no és fonamental”

L’oferta era per treballar al centre de dia

Per treballar al centre de dia de Llançà es requereix saber idiomes: “Castellà, nivell alt escrit i parlat. Català, nivell inicial (valorable, no és fonamental).” Aquest redactat d’oferta de feina clarament discriminatori amb la llengua del país ha estat poc temps al web municipal però suficient per encetar la polèmica. L’Ajuntament s’ha afanyat a retirar-lo, atribuint-ho a errades de l’empresa contractant que hi ha al darrere, Accent Social, l’empresa concessionària del servei municipal de centre de dia.

El despropòsit de l’anunci el va destapar un usuari a les xarxes socials publicant una captura de pantalla de l’oferta que ara ja és l’únic rastre que queda del text. “Em sembla impossible que un proveïdor de serveis a l’Ajuntament de Llançà pugui fer una oferta de feina amb un menyspreu a la utilitat de la llengua catalana”, escrivia l’usuari aquest 20 d’agost passat, abans que desaparegués l’anunci.

Guillem Cusí, cap de l’oposició al consistori, també se’n va fer ressò a les xarxes. “El menysteniment de l’empresa i del mateix ajuntament cap al català és vergonyant”, comentava el portaveu d’ERC.

Per la seva banda, Sílvia Barris, alcaldessa accidental aquests dies d’agost, deixa clar que l’Ajuntament no avala el polèmic text. “A ningú se li acudeix que es pugui fer un anunci amb aquests requisits per treballar al centre de dia de Llançà. Ho hem retirat i hem demanat explicacions a l’empresa”, diu Barris.

En un comunicat l’Ajuntament ahir va deixar constància que “sempre ha treballat per la defensa del català i que en cap moment s’ha volgut o pretès infravalorar la nostra llengua”.

L’Ajuntament demana disculpes per la publicació, en el sentit de no haver detectat “l’error administratiu de l’empresa ocupadora”, i afirma que en cap cas és responsable dels requisits que es demanaven. L’Ajuntament conclou que ha requerit a l’empresa que en futures contractacions no infravalorin els coneixements de català i que dins els seus requisits valorin adequadament el seu coneixement i ús.

“La vacant està coberta”

Mentre que l’Ajuntament ahir es desmarcava del text publicat, l’empresa Accent Social no vol entrar en valoracions: “Accent Social prioritza en totes les contractacions que les persones candidates puguin ser bilingües, en català i en castellà”, diuen fonts de l’empresa. L’entitat assegura que s’ha vetllat per seleccionar la persona que millor garanteix la qualitat de servei i que la vacant ja està coberta per una professional “amb domini de les dues llengües”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia