Comunicació

La interpretació de la realitat catalana provoca un debat crispat entre els candidats

Les posicions entre els representants de l’unionisme i l’independentisme generen un diàleg impossible

Aquest dimarts a la nit ha tingut lloc el debat electoral a 8 entre els caps de llista dels partits a Catalunya.

Els candidats són Gabriel Rufián (ERC), José Zaragoza (PSC), Jaume Asens (Podem), Laura Borràs (JxCat), Inés Arrimadas (Ciutadans), Cayetana Álvarez de Toledo (PP), Ignacio Garriga (Vox) i Mireia Vehí (Cup). En el cas de la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, aquesta ha estat substituïda per José Zaragoza perquè la presidenta del Congrés encara no s’ha recuperat de la indisposició que va patir el 27 d’octubre i segueix de baixa.

El primer bloc del debat s’ha centrat en la possibilitat que es pugui formalitzar govern després de les eleccions. José Zaragoza ha atacat les forces d’esquerra per bloquejar la possibilitat de formar govern, i la resta de candidats ha negat la possibilitat de facilitar un govern socialista. De Toledo (PP), Arrimadas (Cs) i Garriga (Vox) juguen amb la possibilitat de guanyar les eleccions i formar govern si sumen. En canvi, els candidats dels tres partits independentistes, Rufián (ERC), Borràs (JxCat) i Vehí (Cuo) li han retret que el PSOE no ofereixi res de diferent respecte als tres partits de la dreta. Només Asens (Podem) podria assegurar un govern socialista.

El diàleg entre els representants de l’unionisme i l’independentisme és impossible, i les posicions dels dos blocs ha provocat intervencions crispades.

En el moment de tancar-se aquesta edició, el debat continuava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia