Comunicació

El Govern tractarà d’aturar el decret de seguretat digital de Sánchez amb Podem i el PNB

La Generalitat demana un informe al Consell de Garanties estatutàries previ a un recurs al Tribunal Constitucional

El govern de la Generalitat ha establert contactes amb Podem i el PNB per intentar aturar el decret de seguretat digital que el Congrés dels Diputats aprovarà previsiblement aquest dimecres.

L’executiu ja ha demanat un informe al Consell de Garanties Estatutàries previ a un recurs al Tribunal Constitucional per què considera que hi ha una vulneració de les competències autonòmiques.

Fonts del Govern han apuntat també que si el decret prospera s’obrirà una ofensiva a escala internacional que es vehicularia a través d’associacions de defensa dels drets dels ciutadans. Segons el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró –desplaçat a Madrid en les hores prèvies a la votació–, el decret es pot definir com una “Llei Mordassa format digital, un 155 per la porta del darrere” que traspassa línies vermelles en l’àmbit d’Internet.

La Generalitat ja disposa d’un informe intern dels serveis jurídics del Govern i aquest dimarts ha demanat informe al Consell de Garanties Estatutàries per presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional. Segons el Govern, el decret permet tancar els serveis d’Internet, però també interferir el telèfon mòbil, perquè parla d’interferir qualsevol classe d’infraestructura sense ordre judicial i a l’empara de l’ordre públic.

A més, segons les mateixes fonts, el text obre la porta a l’assumpció de l’Estat de competència de gestions a internet de les CCAA, i prohibeix l’ús de tecnologies “d’empoderament ciutadà” sobre el control de les dades.

Aquesta, segons aquestes fonts, serà una de les qüestions que es posarà sobre la taula als contactes que hi ha d’haver de cara a la investidura, però de manera immediata el Govern ja l’ha abordat amb Podem i el PNB.

L’objectiu del Govern és que la iniciativa no arribi a la reunió de la Diputació Permanent d’aquest dimecres, on si s’acaba votant, es posarà de manifest previsiblement el primer vot divergent entre els dos socis del que ha de ser el nou govern de coalició, el PSOE i Podem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia