Comunicació

Ratificat en junta el relleu en la propietat d’El Punt Avui

S’oficialitza l’acord de venda de la majoria accionarial de Joaquim Vidal a Joan Vall en una junta extraordinària d’accionistes d’Hermes Comunicacions, celebrada ahir a la seu del diari

El canvi en la propietat d’El Punt Avui es va ratificar ahir en una junta extraordinària en què hi havia representat el 81,36% de l’accionariat de l’editora. S’ha oficialitzat, així, l’acord pel qual Joaquim Vidal i Perpinyà ha venut el seu paquet d’accions d’Hermes Comunicacions (74,36%) al periodista Joan Vall i Clara, fins aleshores conseller delegat, que ha passat a ser-ne l’accionista majoritari, amb un 77% de les accions. El 23% restant està repartit entre 690 socis, bona part dels quals són treballadors i extreballadors. La venda d’accions s’ha fet per un euro, el mateix preu pel qual el 2012 l’antic propietari, Joan Bosch i Roura, les va traspassar a Joaquim Vidal. Durant la junta extraordinària d’ahir, Vidal va exposar els motius que l’havien portat a fer l’oferta a Joan Vall vuit anys després que ell adquirís el paquet majoritari de la societat a Joan Bosch. Va considerar que era la persona idònia per garantir la continuïtat del projecte i va facilitar les condicions amb una condonació progressiva important del deute de la societat.

Agraïment

Joan Vall, el nou propietari, va agrair a Vidal l’esforç que havien fet ell i la seva família en els darrers vuit anys, que va qualificar de durs i difícils. “Si no hagués vingut, no sé si hi seríem, o com hi seríem.” Li va voler agrair, també, que pensés en ell com la persona adequada per portar el projecte cap al 50è aniversari. “Li vull agrair molt especialment l’esforç fet en presentar-me una oferta assumible des del punt de vista econòmic i financer”, va dir. Es va mostrar convençut que, en temps de profunds canvis tecnològics, d’hàbits culturals i d’hàbits de consum com els que vivim, són plenament vigents les motivacions que van portar els fundadors d’El Punt i de l’Avui a posar en marxa els dos diaris. “Ens mantindrem fidels a aquelles motivacions dels fundadors i adaptarem l’empresa a les reformulacions i als redimensionaments que els nous temps demanen”, va explicar als socis.

Finalment, va agrair el paper dels 690 socis minoritaris que es mantenen en l’accionariat, alguns dels quals des del primer dia. “Us vull agrair la vostra presència avui aquí, així com els diferents papers que heu exercit al llarg dels anys en aquesta societat. Tant com cap altra, aquesta és una obra col·lectiva d’aquest país i estic orgullós d’estar-hi al capdavant”, va concloure Joan Vall.

LES FRASES

Ens mantindrem fidels a la motivació dels fundadors i adaptarem l’empresa als nous temps
Joan Vall i Clara
accionista majoritari d’Hermes
Estic segur que he deixat el diari en les millors mans per garantir-ne la continuïtat
Joaquim Vidal i Perpinyà
EXPRESIDENT D’HERMES

Líders en català

Hermes Comunicacions SA té una plantilla de 149 treballadors. Va tancar l’exercici econòmic del 2019 amb una facturació per sobre dels 14 milions d’euros i va generar un cash flow de gairebé 500.000 euros, segons les dades que es van aportar a la junta, pendents del tancament definitiu. Amb unes vendes que se situen en els 18.075 exemplars diaris, El Punt Avui és el primer rotatiu en català de Catalunya, per sobre de l’Ara, segon, amb 12.818 diaris venuts. La Vanguardia, amb 73.247 exemplars, és el més venut, seguit d’El Periódico, amb una difusió mitjana de 33.831 exemplars. Pel que fa als diaris locals que es distribueixen a Catalunya, el líder és el Segre, amb 6.508 exemplars, seguit del Diari de Tarragona (4.614), Regió 7 (3.505), Diari de Girona (3.431), Diari de Terrassa (1.994) i La Mañana (1.423). La capçalera espanyola amb més difusió a Catalunya és El País, amb 8.204 exemplars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia