Comunicació

Brussel·les torna a obligar Espanya a recuperar les ajudes per portar la TDT a zones remotes

La CE veu un “avantatge selectiu” entre els beneficiaris i manca de neutralitat tecnològica en el procés

La Comissió Europea torna a obligar Espanya a recuperar les ajudes per portar la Televisió Digital Terrestre (TDT) a zones remotes.

Després d’una investigació, l’executiu comunitari ha conclòs que les empreses beneficiades per les ajudes han de retornar-les perquè van rebre els fons per un “avantatge selectiu en comparació amb els competidors que fan servir altres tecnologies”. La Comissió ha conclòs així que l’ajuda és “incompatible” perquè va infringir-se el principi de neutralitat tecnològica.

Es tracta d’ajuts donats entre el 2005 i el 2008 per afavorir la transició de la televisió analògica a la TDT. Es van donar per a la conversió digital, però també per a l’explotació i el manteniment de la xarxa.

Segons la Comissió Europea, les ajudes no tenien neutralitat tecnològica, ja que la TDT era l’única tecnologia que podia ser subvencionada. A més, l’executiu comunitari apunta que per a la mateixa finalitat també es podrien haver fet servir altres tecnologies, malgrat que no es va fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia